Det lokale beredskab: Her er vores fokus lige nu

NYHED | 28. SEP 2022 • 11:00
Henrik Nielsen
Journalist
NYHED
28. SEP 2022 • 11:00

Det lokale beredskab holder øje med, om gasfanen ændrer retning, og hvad det kan betyde for sundhedsrisikoen.


Over hele verden følger man med i, hvad der sker med lækagerne på de to Nord Stream-gasledninger mellem Rusland og Tyskland. Det gør regionskommunens beredskabschef også. Men den egentlige håndtering af sagen foregår på nationalt niveau. Dermed ikke sagt, at Louise Lyng Bojesen bare kan slappe af.

– Vi er hele tiden på orienteringsniveau, og vi er klar, hvis der sker noget, men tingene kører på et andet niveau. Der foregår en masse ting, hvor de skal blive klar over, hvad der egentlig sker og er sket, siger hun til Tidende.

Det lokale beredskabs fokus er først og fremmest borgernes sundhed. Derfor følger man med i, om der er udsigt til, at gasfanen ændrer retning.

– Vi holder øje, det kan man være helt sikker på, og er er noget som helst, så melder vi ud, hvordan man skal forholde sig. Det er der, vores fokus er lige nu. Alt ser fint ud indtil videre, i hvert fald med de meldinger vi har, siger Louise Lyng Bojesen.

Tirsdag eftermiddag lød myndighedernes officielle vurdering, at der ikke er nogen sundhedsmæssig risiko for borgerne på Bornholm og Ertholmene som følge af i alt tre gaslækagerne på Nord Stream 1 og Nord Stream 2.

Derudover står det lokale beredskab klar til at assistere, hvis de nationale myndigheder beder om det.

Den Lokale Beredskabsstab består af Bornholms Regionskommune, Bornholms Politi, Bornholms Hospital, Region Hovedstadens Akutberedskab, Beredskabsstyrelsen Bornholm og Det Bornholmske Hjemmeværn.