Det er blevet sværere at få afslag på prisen
Her på Bornholm sælges huse til udbudsprisen eller lidt over, fortæller ejendomsmæglerkæden Home. Foto: Berit Hvassum

HUSSALG | BORNHOLM | GRATIS
24. JUN 2021 • 09:53
Henrik Nielsen
Journalist

Det er blevet sværere at få afslag på prisen

Det er blevet sværere for huskøbere at presse prisen. Her på Bornholm ligger salgspriserne endda over udbudsprisen i gennemsnit.

Det fremgår af en pressemeddelelse fra ejendomsmæglerkæden Home.

Siden finanskrisen i 2007-2009 har det været kutyme, at købere skulle have et afslag på boligens udbudspris, men det har coronapandemien ændret på, fortæller Home.

Nye tal viser, at der kun bliver givet forholdsvis små rabatter ved hushandler. I gennemsnit er der et nedslag på omkring 2,3 procent fra den senest annoncerede pris. For et år siden var det gennemsnitlige nedslag i prisen på cirka 3,8 procent, viser en undersøgelse fra Finans Danmark.

På landsplan er det altså blevet sværere at få huskøberne til at presse prisen. På Bornholm er det øjensynligt umuligt. Her ligger salgspriserne i 1. kvartal i snit 0,2 procent over seneste udbudspris, viser Homes beregning.

– På Bornholm bliver en del huse solgt over udbudsprisen, samtidig med at de fleste øvrige huse bliver solgt til udbudsprisen, siger indehaver Per Kofoed fra Home i Nexø og Rønne i pressemeddelelsen.

Ifølge Home er det coronapandemien, der har givet boligmarkedet et yderligere skub fremad.

– I årene efter finanskrisen, hvor der var et stort udbud af boliger, var det almindeligt, at der skulle forgå en forhandling om boligens pris. Køber forventede simpelthen at få et afslag, og sælger forventede at skulle slå lidt af prisen for at imødekomme køber, men afslagene er aftaget gradvist i løbet af 2010'erne, og især efter at corona katapulterede boligefterspørgslen i vejret det seneste år, siger boligmarkedsanalytiker Henrik Hauthorn Jensen hos Home i pressemeddelelsen.Flere nyheder