Christian er årets lærling

Christian er årets lærling
Fra venstre er det borgmester Jacob Trøst (K), Michael Almeborg, der er formand DI Bornholm, Tommy Hjorth, der er maskinchef hos Danish Crown, og Christian Dybdal Andersen, der er elektriker og prisvinder. Pressefoto
NYHED | 30. NOV 2022 • 14:28
NYHED
30. NOV 2022 • 14:28

En elektriker på Danish Crown vinder DI Bornholms Lærlingepris 2022.


– Han viser, at han kan bruge sin faglighed på nye teknologier i produktionen. Han har altid mod på nye udfordringer og er nysgerrig efter ny faglig viden, hvilket også er til gavn for kollegerne på Danish Crown, hvor han stod i lære som elektriker. Det er disse egenskaber, der gør Christian til en fortjent vinder af DI Bornholms Lærlingepris 2022.

Sådan lyder beskrivelsen om 24-årige Christian Dybdal Andersen, der onsdag den 30. november blev kåret som årets lærling 2022.

Det oplyser DI Bornholm i en pressemeddelelse.

– Christian er et godt eksempel på, at en erhvervsuddannelse er en trædesten til mange nye muligheder. Han viser, at han kan bruge sin faglighed på nye teknologier i produktionen, og han vil også gerne bygge videre med en akademiuddannelse. Dette er væsentlige elementer, når vi uddeler Lærlingeprisen, fordi Christian dermed er et forbillede og med til at inspirere andre til at følge den samme vej. Derfor er han den rette vinder af DI Bornholms Lærlingepris 2022, lyder det fra Michael Almeborg, formand for DI Bornholm.

Fortsætter som svend

Gennem sin læretid hos Danish Crown har Christian Dybdal Andersen beskæftiget sig med en bred vifte af opgaver, og det har da også medført rosende ord fra kollegerne.

– Rent fagligt har Christian en stor viden som vi alle nyder godt af, og han er aldrig bange for nye udfordringer. I sit sidste år som lærling har Christian også stået for projekter med IT- og PLC-styringer, hvilket han mestrer til UG, og han har også taget teten på at indkøre vores nye OEE-system. Christian fortsætter som svend i virksomheden, for han har nemlig takket ja til en to-årig akademiuddannelse i automation og drift på KEA, siger Tommy Hjorth, som er maskinchef hos Danish Crown i Rønne.


Fakta om lærlingeprisen

DI Bornholms lærlingepris uddeles hvert år til en elev eller lærling, som i ekstraordinær grad har udmærket sig fagligt og/eller kollegialt.

Årets vinder er fundet blandt DI’s 132 medlemsvirksomheder på Bornholm.

Christian Dybdal Andersen er 24 år gammel, han bor i Rønne og blev uddannet fra CELF Nykøbing Falster i august 2021.