Campus vil sætte turbo på flere uddannelser

Campus vil sætte turbo på flere uddannelser
Det seneste turbokokkehold fra april har givet uddannelsen gode karakterer. Turbokokkene er fra venstre til højre: Erik Eriksen, Stinamy Jørgensen, Jimmi Sommer, Stephanie Halberg, Stine Juel Flygare, Dan Halberg, Augustin Kolerus Lindvad, Jan Olsen, Nis Staack, Morten Palsby, Loftur Loftsson og underviser Rennie Kure. Foto: Campus Bornholm
NYHED | ABONNENT | 24. MAJ 2022 • 10:30
Holger Larsen
Journalist
NYHED | ABONNENT
24. MAJ 2022 • 10:30

Campus Bornholm vil udbyde tjeneruddannelsen i et turboforløb, og flere andre uddannelser kan følge efter.

Det er gået fint med kokkene. Nu kommer tilbuddet også i tjenerfaget, og snart kan flere andre erhverv følge efter.

Campus Bornholm har fået smag for at etablere de såkaldte turbouddannelser. Det sker efter, at skolen har haft to turboforløb, hvor ufaglærte køkkenhjælpere på rekordtid, på 24 uger faktisk, er blevet opkvalificeret til faglærte kokke med svendebrev og styr på den finere gastronomi.

Ideen om at udbrede konceptet har især fået næring af den evaluering, som blev foretaget efter det seneste turbokokkeforløb, som blev afsluttet i april. Her har 10 af de 11 deltagere givet højest mulige karakter for det generelle udbytte af uddannelsen, den 11. uddeler næsthøjeste karakter, oplyser Campus Bornholm i en pressemeddelelse.

– Vi har selv kunnet betragte, hvordan deltagerne har udviklet sig helt enormt – og det glæder os naturligvis, at det også er deres egen oplevelse, siger Mattias Landberg-Krarup, uddannelsesleder for MAD-uddannelserne på Campus Bornholm.

Man skal være over 25 år

Skolen udbyder turbokokkeforløbet igen i det kommende efterår. Skolen udbyder samtidig også tjeneruddannelsen som turboforløb og sonderer mulighederne for at brede turbokonceptet ud til andre erhverv. Det kan være inden for håndværksfagene, kontorområdet eller detailhandelen, skriver skolen i pressemeddelelsen.

Turboforløbene gør det muligt for personer over 25 år med mindst to års relevant erhvervserfaring at gennemføre erhvervsuddannelser på under et halvt år.

– Vi har dokumenteret meget tydeligt, at konceptet med de intensive forløb for voksne med brancheerfaring er bæredygtigt. Så vi er naturligvis interesserede i at udbyde flere forløb, hvis der er deltagere nok til at oprette hold, siger Mattias Landberg-Krarup.

Både kokke- og tjenerforløbet er tilrettelagt af 3F og Horesta, Styrelsen for Arbejdsmarked og Rekruttering, Jobcenter Bornholm og Campus Bornholm.

De kommende turbouddannelser til henholdsvis kok og tjener starter den 24. oktober 2022.