Byggefirmaer skal drøfte, hvordan adgangen til genbrugsmaterialer kan blive bedre

Byggefirmaer skal drøfte, hvordan adgangen til genbrugsmaterialer kan blive bedre
Grønt Byggeri Netværk Bornholm holdt sit første møde den 11. november 2019. Næste møde finder sted den 2. februar, hvor fokus vil være på genbrugsmaterialer. Pressefoto
NYHED | ABONNENT | 27. JAN 2022 • 11:38
Jesper Gynther
Journalist
NYHED | ABONNENT
27. JAN 2022 • 11:38

På onsdag mødes den bornholmske byggebranche til et netværksmøde, hvor deltagerne kan høre om brugen af genbrug og genanvendelse af byggematerialer samt drøfte de langsigtede løsninger og ambitioner om bedre adgang til genbrugsmaterialer på Bornholm.

 

Flere aktører på Bornholm er i gang med at indtænke genbrug og genanvendelse af byggematerialer, og hvis man som byggevirksomhed vil med på den bølge, så kan man få noget inspiration på et netværksmøde den 2. februar.

Mødet er arrangeret af Grønt Byggeri Netværk Bornholm, som er et tværfagligt forum for aktører, der arbejder med bæredygtighed og cirkulær økonomi i byggebranchen på Bornholm. På mødet kan man høre, hvad der allerede er sat i gang, og man kan være med til at drøfte de langsigtede løsninger og ambitioner om, at bornholmske borgere og virksomheder kan få adgang til genbrugsmaterialer på øen.

Alle virksomheder i byggebranchen samt interesserede aktører, der knytter sig til byggematerialernes værdikæde, er inviteret.

– Vi håber, I vil deltage og bidrage til de kommende års arbejde for en mere cirkulær byggebranche på Bornholm, skriver Grønt Byggeri Netværk Bornholm i en pressemeddelelse.

Mødet finder sted på Vibegårds kantine i Rønne, og deltagelse kræver tilmelding grundet begrænset antal pladser. Der er tilmeldingsfrist fredag den 28. januar.


Hvad er Grønt Byggeri Netværk Bornholm?

Netværket har eksisteret siden november 2019 og er en del af Bornholms Regionskommunes arbejde med den grønne omstilling. Formålet er at styrke det lokale samarbejde. Der er indtil nu afviklet fem møder og har mødt en stor tilslutning til møderne fra virksomheder i byggebranchen.

– Netværket er opstået, fordi vi oplever et tydeligt behov hos lokale virksomheder i byggebranchen for en platform for videndeling. Den grønne omstilling stiller nye, høje krav til virksomheder i byggebranchen. Netværket giver muligheder for at blive opdateret på viden og finde fælles løsninger, som gavner hele Bornholm på tværs af den private og offentlige sektor, siger Rocio Paniagua Jensen, projektleder hos Bornholms Regionskommune.

Det er gratis og uforpligtigende at deltage i netværksmøder, som afholdes to-tre gange om året, og alle virksomheder, der arbejder med byggematerialer, er velkomne.