Bornholm vil profitere på klimabevidste danskere

NOTITS | 17. NOV 2022 • 18:08
Jesper Gynther
Journalist
NOTITS
17. NOV 2022 • 18:08

Bæredygtighed og klima betyder mere og mere for danskerne, når de skal rejse. Det viser en ny undersøgelse for Momentum, fremgår det af en pressemeddelelse.

Mange kommuner er allerede i gang med at gøre det bæredygtige valg nemmere, og det gælder også på Bornholm. Her har Destination Bornholm fokus på grønne miljøtiltag, men også på økonomisk og social bæredygtigtighed.

I den forbindelse er det vigtigt at samarbejde på tværs, og derfor er destinationen gået sammen med blandt andet Dansk Kyst- og Naturturisme, Bornholms Regionskommune og lokale virksomheder, foreninger og bornholmere om en indsats for at sprede gæsterne på Bornholm. Både ud over hele øen og i løbet af året.

– Vi vil sikre, at flere mennesker får helårsansættelser og samtidig mindske trykket på områder af øen hen over sommerperioden. Simpelthen så vi kan få endnu mere glæde af turismen – og netop derfor er økonomisk og bæredygtig turisme så vigtige elementer, siger Pernille Kofod Lydolph.

Et andet område, aktører bør have fokus på og forstærke yderligere, er grøn mobilitet, påpeger hun. I Momentums undersøgelse svarer 42 procent, at det gerne må tage længere tid at komme frem til feriedestinationen, hvis det gør transporten mere bæredygtig og klimavenlig. 50 procent vil også vælge mere bæredygtig transport, hvis der fandtes billigere grøn transport.

– Derfor er det helt centralt, at vi sikrer ladestandere til elbiler, koblinger mellem offentlige transportmuligheder, og at man kan komme godt videre fra stationen til de oplevelser, der er i området, på en bæredygtig måde. For det er noget, gæsterne helt naturligt har øje for som en mulighed for at nedbringe deres CO2-aftryk, siger hun og tilføjer:

– I det store hele handler det i virkeligheden om at have blik for det hele samfund. Ikke kun rendyrket turisme, men også hele værdikæden omkring den.