Bornfiber rykker udenfor Bornholm: 'Vi har skabt en god virksomhed'

Bornfiber rykker udenfor Bornholm: 'Vi har skabt en god virksomhed'
Ifølge planen bliver de første sjællandske kunder tilsluttet i løbet af sommeren. Arkivfoto: Berit Hvassum
NYHED | ABONNENT | 17. JUN 2022 • 13:00
Henrik Nielsen
Journalist
NYHED | ABONNENT
17. JUN 2022 • 13:00
Jesper Gynther
Journalist

For første gang er Bornfiber begyndt at rulle fibernet ud på Sjælland, og der er også kig på Tyskland. Det er ikke ensbetydende med et farvel til Bornholm.

 

Der er ikke tale om et enten eller, men et både og, når Bornfiber i denne tid er ved rulle fibernet ud i Ishøj Landsby. Indtoget på Sjælland er ikke en afsked med Bornholm, men det konkrete resultat af et ønske om at vokse.

– Vi har gået og puslet med det i et stykke tid. Vi har fuld fart på med at rulle fiber ud til hele Bornholm, til dem der har lyst til det, og jeg synes også, vi er gode til det. Vi er også kommet til et stadie i vores virksomheder, hvor vi gerne vil skalere, siger administrerende direktør Uffe Nielsen.

Derfor har Bornfiber besluttet at tilbyde sit fibernet til udvalgte områder på Sjælland og i resten af Danmark. At Ishøj Landsby er blevet første sted, passer fint med, at selskabet også har kontorer i Høje Taastrup mindre end fem kilometer væk.

– Det er ingen hemmelighed, at der er hård konkurrence på Sjælland og i resten af Danmark med at rulle fiber ud, men vi har fundet nogle steder, siger Uffe Nielsen.

Bornfiber har lavet trådløse løsninger til kunder rundt omkring i Danmark, men det er første gang, virksomheden bruger sin ekspertise til at rulle nyt fibernet ud udenfor Bornholm.

– Det kommer vil til at gøre rigtig mange steder inden for de næste tre-fire år, samtidig med at vi ruller Bornholm færdig, hvis man kan sige det sådan, siger Uffe Nielsen.

Der sker meget i Tyskland

På Bornholm forventer Bornfiber at kunne tilbyde fibernet til næsten alle inden for de næste tre år. Tidligere valgte man at lave trådløse løsninger rundt omkring på øen som supplement til fibernettet, og der er mange steder, hvor det bliver opgraderet til rent fibernet, fortæller direktøren.

– Vi har rundet 9.000 kunder, så vi har godt fat i det bornholmske marked, og det er vi selvfølgelig rigtig glade for, siger Uffe Nielsen.

Det er en af grundene til, at Bornfiber kigger udenfor øen, og det stopper ikke med Ishøj Landsby og Sjælland.

Bornfiber kigger også på, hvad der er af muligheder i resten af Danmark og udenfor landets grænser.

– Vi har fået skabt en god virksomhed her på Bornholm, som virkelig kan skaleres, og det er så det, vi er startet hårdt ud med på Sjælland. Det betyder også, at vi kigger på at rulle fiber ud i andre lande. Det er ingen hemmelighed, at der sker rigtig meget på det tyske marked, så det er selvfølgelig også noget, vi kigger på, siger Uffe Nielsen.

Tilslutning i sommer

Ifølge Uffe Nielsen udspringer det hele af, at Bornfiber har fået et godt afsæt på Bornholm, og virksomheden har ingen planer om at lægge Bornholm bag sig, selvom den er begyndt at interessere sig for Danmark og udlandet.

– Vi har ingen intentioner om at forlade Bornholm, tværtimod, siger direktøren.

Hovedkvarteret ligger stadig i Hasle, og virksomheden fortsætter med at hedde Bornfiber. Da Uffe Nielsen tiltrådte som direktør, syntes han, at navnet passede godt, og det har han ingen planer om at ændre på de første mange år.

– Bornfiber udspringer af Bornholm, og det betyder også, at Bornholm er vores hjemmemarked, siger han.

Ifølge planen bliver de første sjællandske kunder tilsluttet i løbet af sommeren.