Bæredygtig energi, lokale fødevarer og affald er hovedtemaerne, når virksomheder, eksperter og studerende fra hele verden kommer til Bornholm i næste uge for at finde løsninger på fremtidens globale udfordringer. Det sker i forbindelse med arrangementet Sustainable Food Week, der sætter fokus på krydsfeltet mellem fødevarer, energi, ressourcer og bæredygtighed.
Ifølge arrangør Mads Kinch Clemmensen er årets udgave ekstra aktuel med et program, der tager udgangspunkt i de igangværende energi-, forsynings- og fødevarekriser. De gør det mere end nogensinde nødvendigt at sætte fuld fart på en større grad af sektorkobling mellem energi, fødevarer og ressourcer, mener han.
– Hvis danske og internationale virksomheder skal fortsætte deres ambitiøse udvikling mod at sikre den lavest mulige klima- og miljøpåvirkning fra deres produkter, så er det bydende nødvendigt at undersøge, hvordan man kan øge produktionen af bæredygtig energi, flere lokale og bæredygtige fødevarer, begrænse affaldsmængderne ved forebyggelse, og hvordan man kan få etableret strukturer ved siden af de eksisterende værdikæder for energi, affald og genanvendelse, siger han i en pressemeddelelse.