Vi kunne læse i avisen, at vi er eller vil blive fyret

SYNSPUNKT | RØNNE | ABONNENT | 2. MAJ 2022 • 16:39
Af:
familien Dolleris
Allan
Bella
Vilfred
Magne & Julia
Lærkene 7
Rønne
SYNSPUNKT | RØNNE | ABONNENT
2. MAJ 2022 • 16:39

Vores familieavisrute har givet børnene indsigt, motion og masser af glæde i at kunne tjene penge til en biograftur, lommepenge, når turen gik til Lalandia, eller købe en gave til en god ven.

 

Hvor er det dejligt at læse overskriften i Bornholms Tidende tirsdag den 26. april! 'Giv dit barn pengeforståelse tidligt. Lønsedler og indtægtskilder er oplagte muligheder for at give dit barn forståelse for penge og værdien i at spare op.' Vi forældre er helt med! Det er en forældrepligt og en yderst vigtig samfundsopgave at støtte børn og unge i at få arbejde, hvori der skabes netop denne forståelse.

Det var da også vores tanke, da vi som familie sagde ja til at være avisbude. En familieavisrute, hvor ikke kun vores datter Bella på 11 år kunne få en fornemmelse af, hvordan hun kan spare penge op, men både Vilfred på 8 år og Magne på 5 år samt forældre har cyklet, gået og trukket kælke i sne, regn, slud, blæst og i det skønneste solskinsvejr for at dele aviser ud og samtidig have mulighed for at forvalte opsparede penge.

I seks dage, hver anden uge, har vores familieavisrute givet børnene indsigt, motion og masser af glæde i at kunne tjene penge til en biograftur, lommepenge, når turen gik til Lalandia, eller købe en gave til en god ven. Men ikke mindst har vi alle nydt det ekstra kendskab, vi har fået til byens borgere, som har skullet modtage Bornholms Tidende. Palle på Kirkemøllevej ser ikke så godt, og derfor bliver han så glad, når vi banker på og giver ham avisen i hånden. Den ældre dame på Pilene går desværre ikke godt længere og derfor lægges avisen altid i carporten, på rollatoren. Denne læring i vores by, i vores samfund er vi taknemlige for og er glade for at vores børn har fået med sig oveni.

Hvad vi dog som forældre ikke er glade for er, at vores børn allerede som små har oplevet at have en dårlig og uacceptabel arbejdsgiver. For mindre end 24 timer inden, at avisen med artiklen om vigtigheden i at børn skal skabe pengeforståelse, skrev Kristoffer Gravgaard kort og godt i Bornholms Tidende, uden at informere sine ansatte, avisbudene. Som vores datter på 11 sagde: 'Mor! Der står i avisen at vi er blevet fyret!'

Vi har sidenhen modtaget en mail med en undskyldning for, at avisbudene havde læst Kristoffer Gravgaards tekst og hermed havde valgt at fortælle de bornholmske læsere, at netop deres avisdreng, avispige, avisfamlie er eller vil blive fyret. Vi taler om børn. Børn hvis job er det første, de nogensinde har haft. Børn der står tilbage, magtesløse overfor en arbejdsgiver, som ikke har taget godt nok hånd om deres små ansatte. En arbejdsgiver som efter 24 timer bringer en artikel om vigtigheden i at få kendskab til økonomi, når man er barn.

 

 

Kære Allan, Bella, Vilfred, Magne og Julia

I har helt ret. Det er en dårlig timing at bringe en historie om værdien af at have fritidsjob som barn, når Bornholms Tidende som arbejdsgiver er på vej mod at udbyde færre job til ungbude. Jeg gik selv med aviser, da jeg var otte og lærte meget af det. Den virkelighed, I beskriver om forståelse af vores lokalsamfund og daglige udbringning af vores Tidende, skal vi værne om. Derfor ville vi også gerne kunne fortsætte med at have ungbude. Men Bornholms Tidendes er meget udfordret økonomisk. Derfor må og skal vi udvikle avisen til at skabe mere værdi for dens medlemmer. Det sker både gennem distribution og indhold. Hvis ikke vi bliver flere medlemmer, kan det ikke hænge sammen. Derfor gennemgår vi vores distributionsforretning og omlægger gradvist til morgenavis. Vi har ikke fyret jer, vi har i dag brug for jer hver dag og vi får stadig brug for unge til morgenruter i weekenden.

Selvom I ikke føler jer påskønnet med vores kluntede kommunikation, skal I vide, at vi sætter meget stor pris på jeres hjælp til medlemmerne. At I banker på døren til Palle på Kirkemøllevej og lægger avisen i rollatoren i Pilene er en meget vigtig del af Bornholms sammenhold i Tidende. Det skal I have tak for, selvom vi ikke er gode nok til kommunikere med jer.

Kristoffer Gravgaard, chefredaktør