V: Det har virket at nedlægge to stillinger

SYNSPUNKT | ABONNENT | 5. DEC 2022 • 15:30
Af:
Heidi Burgedahl (V)
medlem kommunalbestyrelsen
SYNSPUNKT | ABONNENT
5. DEC 2022 • 15:30

En reduktion af udviklingsafdelingen giver pote, mener man hos Venstre.


Med udgangspunkt i at BRK er overbebyrdet i forhold til at hjælpe bornholmere og erhvervsdrivende med at få deres byggesager behandlet af BRK, vedtog Venstre, Enhedslisten og Socialdemokratiet i budget 2023 at reducere i udviklingsafdelingen med to stillinger.

Samtidig tilførte vi seks ekstra byggesagsbehandlere i 2022, fire byggesagsbehandlere i 2023 og 3,8 i 2024 og 2025.

Alt sammen for at få balance i mængden af projekter, vi i BRK ønsker at sætte i værk, og samtidig kunne byggesagsbehandle hurtigt og effektivt for virksomheder og befolkningen på Bornholm.

Det er en stor ambition, og i Venstre er vi opsatte på at følge effekten nøje. Det kan være, balancen ikke er ramt plet i et enkelt greb, som det vi lavede i 2023 budgettet, men vi kan via vores observationer omkring BRKs udmeldinger forstå, at man nu nøje overvejer hvilke projekter man skal lægge sin energi i.

Og for os at se har det haft en positiv effekt allerede her i 2022. Inden budget 2023 træder i kraft, møder vi i alle sammenhænge en administration, der sætter spørgsmålstegn ved, om et projekt skal fortsætte eller eventuelt kan afsluttes. Som nu for nylig hvor arbejdsgruppen for pendlerboliger sætter punktum for et halvt års arbejde med at afdække behov og muligheder for at tilvejebringe ekstra boliger til sæsonarbejdere og pendlere, der arbejder på Bornholm.

Man forsøgte sidste år at få erhvervslivets tilsluting til et flydende hotel i Nexø Havn et Flotel ved navn “Bella Riva” med cirka 68 værelser og med plads til i alt cirka 150 personer. Men der var kun ganske få i det bornholmske erhvervsliv, der var klar til at binde sig for en kortere periode. Derfor måtte vi give slip på denne ellers hurtige måde at kunne huse sæsonarbejdere på Bornholm.

Men vi kan, se at mange virksomheder selv ønsker at løse problemet med bolig til deres medarbejdere og egentlig blot beder BRK om at sagsbehandle hurtigt på deres egne løsninger, eksempelvis når en virksomhed køber en bolig på landet og ønsker at indrette lejligheder til deres medarbejdere. Her er der brug for hurtig sagsbehandling.

Hver gang et projekt som “arbejdsgruppen for pendlerboliger” afsluttes bliver der plads til at medarbejderne i Plan kan koncentrere sig om at få behandlet ansøgningerne fra de virksomheder der brændende ønsker at udvikle Bornholm.

I Venstre ønsker vi mere af den udvikling. Hvor vi bakker op om de mange initiativer som kommer fra erhvervslivet. Og færre projekter, som BRK skal drive frem for at skabe udvikling på Bornholm.