Spøgelsesby eller levende by?

SYNSPUNKT | ABONNENT | 11. JAN 2023 • 07:42
Af:
Henning E. Berg
Hans Thygesensvej 10
Listed
bestyrelsesmedlem i Listed Borgerforening
SYNSPUNKT | ABONNENT
11. JAN 2023 • 07:42

Det må være en politisk opgave at balancere antallet af helårs- og fleksboliger, så der kan opretholdes et levende miljø.

 

Det er med uendelig stor glæde, jeg læser, at medlemmer af kommunalbestyrelsen fra Enhedslisten er blevet utålmodige. De mener nu, at det ikke mere er nok at kigge på problematikken omkring fleksboligordningen, men at der kræves handling.

Under debatten op til kommunalvalget var der også en stemning og tilkendegivelse fra politikeres side om, at det var en god idé at gøre noget ved det. Altså mere end at kigge på det. Det er længe siden og var ord i en valgkamp.

Nu er der så endelig udsigt til, at der måske træffes beslutning om at starte en proces, med ønsket om at inddrage borgerne. Det er glædeligt, og det giver håb om nogle livlige debatter med de samfund, der måtte have interesse i at diskutere øens fremtid og trivsel. De procenttal, I nævner fra de forskellige byer, må jo være skræmmende læsning for kommunalpolitikere. Hver eneste gang et hus sælges som fleksbolig, mister kommunen skattepenge, og således bliver skattegrundlaget for kommunens velfærdspolitik forringet og niveauet for serviceydelser til borgerne dårligere. Og dårlige levevilkår trækker just ikke flere mennesker til øen og øger ikke antallet af fastboende, som er et mål for kommunalbestyrelsen.

Så derfor et stort hurra for jeres udmelding. I Listed Borgerforening stiller vi gerne op til al den debat, I har brug for. Selv om vi for længe siden mistede vores dagligvarebutik, betragter vi os som et bysamfund, ikke kun en kulisse med tomme huse, men et levende samfund, der gerne vil opfattes som et godt sted at bo og leve. Men det er helt klart vigtigt at skabe en balance mellem antallet af fastboende og fleksboliger, for at en by stadig kan fungere, og det er en vigtig debat at deltage i. Der er jo ikke noget forkert ved at have en fleksbolig, og folkene der har købt, skal være så velkomne i vores samfund, men det må være en politisk opgave at kunne balancere antallet af boliger, så der stadig kan opretholdes den synergi, der giver et levende miljø.