Området er blevet Rønnes syltekrukke med bedste beliggenhed

Området er blevet Rønnes syltekrukke med bedste beliggenhed
LEDER | 11. JAN 2023 • 05:30
Tommy Rømer Kaas
Digital chef
LEDER
11. JAN 2023 • 05:30

Nørrekås var tidligere en del af den udviklingsplan, som skulle give Rønne et frisk pust. Nu er området ved lystbådehavnen i stedet tilsyneladende blevet en slags syltekrukke for byen.


Hovsa, hovsa og hovsa.

De forhastede løsninger står i kø, når det handler om området omkring Nørrekås Lystbådehavn i Rønne.

Det enormt attraktivt beliggende og på mange måder dejlige sted har meget godt kørende for sig med hyggeligt havnemiljø, bademuligheder og gode faciliteter til sejlerne, men når det handler om en god, langsigtet plan for selve udviklingen af området, så bliver der tilsyneladende truffet den ene mindre gennemtænkte beslutning efter den anden.

Lige nu må de unge skate på den nyasfalterede plads ved den tidligere busremise. Det må de til og med i år. Men vupti, nu har kommunen så fået en ny, fiks idé; Hvad nu, hvis man installerede det træbådelaug, som er smidt væk fra sydhavnen, over i remisen på en ny midlertidig aftale? Kunne det ikke være noget? Altså, vi flytter bådebyggerne, alle deres maskiner, værktøj, værksted og ikke mindst træbåde, og så kan de være i remisen i tre(!) år. Og så flytter vi dem jo bare et nyt sted hen, når der til den tid formentlig står nogle nye mennesker uden lokaler, og som kan have brug for remisen. Eller?

Nørrekås var tidligere en del af den helhedsplan for Rønne, som i dag på det nærmeste er kogt ned til at omhandle Dams Gård. Tidligere hed det, at vi skulle have bundet Bornholms største by bedre sammen – at by og havn på en måde skulle forenes. Men i dag er de fleste af fortidens gode visioner glemt, og vi er sådan cirka tilbage ved start.

Nørrekås er desværre blevet Rønnes syltekrukke. Yderst på havnen er det store trekantsområde blevet opmagasineringsplads for en idé om et vandkulturhus. Dén vision er skubbet fem år ud i tiden.

Og nu vil man altså forsøge at sylte træbådelauget i tre års tid, mens skaterne så måske må finde nye asfaltbaner, hvor det er muligt at stå på skateboard og have det sjovt.

Det er en uværdig behandling af de unge skatere, af træbådelauget, selve remisen, ideen om et vandkulturhus og ja, af hele Nørrekås.