Leder: Ø-Piger er klasse for sig

Leder: Ø-Piger er klasse for sig
LEDER | ABONNENT | 4. OKT 2022 • 05:30
LEDER | ABONNENT
4. OKT 2022 • 05:30

Elite Bornholms nye U16-pigehold er en imponerende bedrift, som er skabt af frivillige på hele øen.


Det er ikke hver dag, at vi gør store sportslige fremskridt på Bornholm. Men med Ø-Piger, Elite Bornholms nye U16-pigehold, har de unge kvinder gjort Bornholm stolte.

Vi har været uden elitefodboldhold for piger i flere år. Men med samlingen af Bornholms dygtigste unge kvindelige fodboldspillere er det nu slut, og det går rigtig godt for de nye bornholmske hold. Fire sejre i sæsonens seks kampe er det blevet til. Seneste sejr var på intet mindre end 7-0 mod HIK2 i weekenden. Det er imponerende godt gået.

Det nye U16-pigehold er et stærkt vidne om, at vi kan løfte os og plukke de bedste talenter til glæde for dem selv og for vores bornholmske idrætsidentitet på tværst af klubber og byer.

Det nye hold samler de dygtigste spillere fra hele Bornholm og er dermed også med til at skabe stærke holdrelationer på tværs af øen. De relationer skaber samtidig grobund for mange andre samarbejder på tværs senere hen.

Træner Sif Hansen håber, at det nye U16-pigehold med sin succes kan bane vejen for, at vi også kan få et dame senior fodboldhold på Bornholm, der spiller med 11 spillere på banen.

Kvindefodbold er en velfortjent voksende publikumssportsgren. Det er mere end virkelig godt, at Bornholm også dyrker og udvikler den til glæde for mange.

Sif Hansen har allerede meldt sig selv klar på seniorholdet efter endt uddannelse ovre. Pigerne på U16-holdet har lignende drømme. Dem skal vi tro på og dyrke, så de kan vokse.

Det er virkelig godt gået af pigerne. Men det er også historien om alle de frivillige, der har gjort det muligt at udvikle talenterne rundt om i klubberne. Det er frivillige trænere, loppemarkedssælgere, bestyrelsesmedlemmer og hjælpere på anden vis, der har gjort succeshistorien mulig. Det er de frivillige kræfter, der skaber rammerne for vores idrætsliv. Det er dem, der gør det muligt for de bornholmske Ø-Piger at vinde 7-0.

Godt gået.