Leder: Vi mangler abonnenter i fællesskabet
Tidende vil blandt andet fokusere mere på lokale nyheder udenfor Rønne, navnestof og debat. Foto: Berit Hvassum

LEDER | BORNHOLM
17. SEP 2021 • 07:00

Leder: Vi mangler abonnenter i fællesskabet

Tidende skal spare 4,5 millioner kroner næste år for at undgå bladdøden. Det fik medarbejderne at vide i går.


Som helt ny chefredaktør med 17 dages anciennitet på Tidende er det meget trist at erkende, at vi skal handle ganske drastisk og hurtigt, hvis vi skal bevare Tidende længere end til udgangen af 2022. Det er den situation, vi står i i Nørregade i Rønne i dag.

Vores avis har rigtig mange fantastiske abonnenter, der hver dag er med til at sikre, at Bornholm har et ultra lokalt og debatfokuseret nyhedsmedie. I læser med, deler, debatterer og betaler for, at avisen kan udkomme på net og print. Men jeres bidrag er desværre ikke nok til at klare det udgiftsniveau, vi har i dag.

I 2021 har vi oplevet et coronarelateret fald i annoncemarkedet og et løbende fald i antallet af abonnenter. Det gør, at vi kommer ud af regnskabsåret 2021 med et meget trist underskud i millionklassen.

 

Den bedste ambassadør for vores Tidende er jer, kære læsere. Derfor opfordrer vi jer til at anbefale det, I holder af i Tidende

 

Politikerne på Christiansborg har både under den forrige og nuværende regering lovet, at de vil arbejde for at hjælpe lokale medier som os. Men indtil videre har de desværre bare udskudt forhandlingerne om en ny medieaftale.

Derfor fortalte vi i går medarbejderne på Tidende, at vi denne måned skal finde besparelser på driften af bladhuset næste år for 4,5 millioner kroner. Det skal ske for at bringe balancen mellem indtægter og udgifter tilbage på et sundt niveau og samtidig investere i at skaffe flere abonnenter og lave en digital udvikling.

Vi vil fokusere 100 procent på kerneforretningen Bornholms Tidende som abonnementsavis. Derfor har vi også været nødt til at lægge mere af vores populære indhold bag betalingsmur i den seneste tid. Det kommer vi til at gøre endnu mere i den kommende tid.

Vi ved, at vi med færre hænder kan levere mindre af det, som I er vant til at få fra os. Men vi har en vision om, at vi gennem læserinterview og analyser af læservaner kan udvikle konceptet for Tidende, så I fremover alligevel vil opleve mere værdi i jeres abonnement, selvom vi bliver færre hænder. Det er ikke nogen nem opgave. Men vi er overbevist om, at det kan lade sig gøre.

Målet er at levere et fællesskabende Tidende med ultra lokale nyheder, debat og servicestof. Vi vil blandt andet fokusere mere på lokale nyheder udenfor Rønne, navnestof og debat. Det endelige koncept ligger først klar, når redaktionen har været på feltstudier og interviewet jer om, hvad der hjælper jer i Tidende, og hvordan vi kan skabe værdi for jer.

Den bedste ambassadør for vores Tidende er jer, kære læsere. Derfor opfordrer vi jer til at anbefale det, I holder af i Tidende, til jeres venner, kolleger og familie. Så vi kan blive endnu flere i fællesskabet omkring Bornholm.Flere nyheder