Leder: Nogle gange skal man lytte

Leder: Nogle gange skal man lytte
Borgmesteren og Venstre valgte søndag aften at opgive deres planer om at lukke madskolen på Paradisbakkeskolen i Nexø. Foto: Berit Hvassum
LEDER | BORNHOLM | ABONNENT | 14. SEP 2021 • 07:30
LEDER | BORNHOLM | ABONNENT
14. SEP 2021 • 07:30

Madskolesagen udstiller det bornholmske demokrati smukt og viser, at politikerne lytter, når vælgerne råber højt nok.


Borgmesteren og Venstre valgte søndag aften at opgive deres planer om at lukke madskolen på Paradisbakkeskolen i Nexø. Skolen stod ellers til at lukke ved årsskiftet, fordi Venstre og Socialdemokratiet havde besluttet at spare en million kroner på driften i det kommende budgetår.

Hvor er det skønt, at vi har så meget demokrati på Bornholm, at de mange læserbreve, en enkelt leder og en hær af politikeres fornuftige kritik bar frugt. At lukke succesprojektet for at spare en million, umiddelbart efter at vi har brugt cirka 10 millioner på at bygge køkkenet, giver ikke mening. Det var en dårlig måde at finde de nødvendige besparelser på, og tiltagets størrelse på en million kroner var heller ikke værd at tabe en hel kommende kommunalvalgkamp på.

Efter TV2/Bornholms nye meningsmåling fredag stod det klart, at både Venstre og Socialdemokratiet var sluppet ekstremt dårligt fra budgetforliget i bornholmernes øjne. Borgmesteren indrømmer selv, at han ikke har magtet at kommunikere planen.

Enhedslisten, der ånder Socialdemokratiet tungt i nakken med drømme om borgmesterpost og en vælgeopbakning næsten på niveau med Socialdemokratiet, har været dygtige til at tegne et billede af to gamle partier, der i kampen for at bygge murstensmonumenter på Snorrebakken har ofret børnene og lavet gak gak-tiltag med madskolen. I landspolitik ville sådan en bommert og efterfølgende chokmåling oftest afføde et angreb mod modparten og et fokusskifte på nye møgsager. Men her vælger vores to største partier at lægge sig fladt ned og lytte til de vælgere, der skal stemme dem ind.

Kommunalvalget er i gang, og selvom spærretid og budgetforlig har været meget diskuterede emner, så er det en fornøjelse, at vi har så konstruktive politikere, at de kan indrømme en fejl og rette op på den. Det er så ærgerligt, at det er løst nu og her med penge fra kommunekassen. Borgmesteren har helt ret, når han siger: Nogle gange skal man lytte.