Leder: Folkeskuet i Allinge

Leder: Folkeskuet i Allinge
LEDER | ABONNENT | 17. JUN 2022 • 05:30
LEDER | ABONNENT
17. JUN 2022 • 05:30

Bornholm koger igen med et rigtig folkemøde, hvor både den menneskelige og økonomiske aktivitet blusser op, som om coronaen aldrig havde haft sit indtog.

Borgmester Trøst fulgte smukt i Winni Grosbølls fodspor og satte Bornholm og sig selv i et flot positiv lys, da Folkemødet åbnede torsdag klokken 11 på hovedscenen.

Vi er tilbage i Allinge med fuldt blus på debatter, CEOs der vender pølser for folket, 7eleven, der kalder sig folkelige. Lobbyisterne gør sig til for folket og holder lukkede fester for de folkevalgte, mens de offentlige deltagere forsøger at holde den negative omtale begrænset ved at holde overnatningsudgifterne nede og sove flere i samme rum. Det kan der være god grund til, når et hus i Allinge kan lejes ud til 15.000 kroner pr. nat.

Få af os har været sammen med så mange mennesker, siden coronaen holdt sit indtog – eller badet i menneskehavet, som Mads Holger kaldte det i gårsdagens Tidende. Det giver et sug i maven og en lille frygt, når selv klimaministeren pludselig igen er ramt af den corona, vi troede var væk.

Bornholm soler sig i opmærksomhed og aktivitet. Alle med magt eller ønske om at få eller påvirke den har lejet et telt eller er mødt op til debat. Der bliver spist middage, drukket lokale fadøl og købt fly- og færgebilletter til nye rekorder.

Bornholm har solet sig i positiv opmærksomhed og solgt os turistdestination med super natur, grøn udvikling og gourmetoplevelser igennem mange år. Den tilbudsavis trykkes også i år.

Allinge by lider lidt under den voldsomme begivenhed. Larm, druk, trafik, byggeri med meget mere må allingeboerne tåle for, at Bornholm kan skinne i alle kommunikationsprofessionelles linser. Det er formentlig et tålt ophold for flere af byens beboere. Men det er et ophold, der på den lange bane støtter og udvikler Bornholm og dermed også Allinge. Markedsføringsværdien er uvurderlig, og rollen som Danmarks demokratiske ø får os til at rette de bornholmske rygrader. Vores erhvervsliv får øget omsætning i folkemøde-dagene og høster øget kendskab og opmærksomhed resten af årets dage.

På Tidende har allerede første dag været en fornøjelse, hvor mange læsere er mødt op til en snak på kajen i Kampeløkken Havn. Der er blevet stemt om medlemmer eller abonnenenter, og der er blevet diskuteret både soduko, naturnationalpark og regnskabsdækning. Fra dag et lyder meldingen, at Tidende er godt på vej, og der er mange ting, vi kan gøre endnu bedre.

Vi bliver på kajen i Allinge Folkemødet ud og se frem til at byde endnu flere læsere velkommen på kajen til samtale, avis og afstemning. Sikke en start.