Leder: Et af Bornholms mirakler

Leder: Et af Bornholms mirakler
LEDER | ABONNENT | 17. AUG 2022 • 05:30
LEDER | ABONNENT
17. AUG 2022 • 05:30

Wonderfestiwall ved Hammerhus er et af Bornholms store mirakler. Frivilligt arbejde og stærk lokal opbakning skaber det umulige over for slotsruinen.

 

Torsdag går det løs. 7.000 gæster og 1.200 frivillige sætter liv i Hammershus i en grad, som vores historiske borg ikke har kendt til i sin aktive fortid som fæstningsværk og magtbastion på Bornholm.

Wonderfestiwall er torsdag tilbage i fuldt flor efter coronaplagen. Der bliver budt på dildorace, stoledans, fadøl, samaritter og store kunstoplevelser fra scenerne. De camperende gæster kan i år også tage bad. 200 gange er lastbiler kørt til Slotslyngen for at fragte isenkram frem til festivalen.

Wonderfestiwall er en af det moderne Bornholms fyrtårne og underværker. Sammen med Folkemødet sætter det vores pragtfulde ø på Danmarkskortet i en langt større version, end vores geografiske størrelse og placering berettiger os til. Wonder er et wonder, og det skyldes den fælles opbakning på hele Bornholm til projektet. Ganske vist ville vi ikke have den store kulturbegivenhed, hvis ikke det var for Bornholms multitalent Daniel Mühlendorph og hans gruppe af engagerede venner, der har skabt og udviklet festivalen. De er moderne bornholmske kulturhelte. Men de ville aldrig kunne løfte et så stort projekt alene.

Bag Wonders kulturhelte står næsten hele øen klar som sponsorer, partnere og frivillige, der hjælper det umulige med at ske.

Ingen er lønnede på Wonder. Alle er frivillige og bidrager til at få projektet til at buldre på nordlandet. Udlån af entreprenørmaskiner, genbrug af kloaktanke, markedsføring og meget mere lykkes i et smukt symbiotisk samarbejde, hvor alle er enige om, at Wonderfestiwall gavner Bornholm og skal lykkes – ikke for at nogen skal tjene penge, men for at Bornholm tjener kulturel kapital og vokser. Sammenholdet mellem frivillige og gæster vokser, når man løfter og nyder i flok. Det gør os på Bornholm mere stærke – også når kommunen mangler over 100 millioner næste år, og der skal laves nye løsninger.

Med 33 bands på plakaten og masser af gæster og aktiviteter er succesen næsten allerede leveret.

Her på Tidende glæder vi os over, at Bornholm er et wonder og ser frem til at møde både abonnenter og kommende læsere ved vores campingvogn på campingområdet, hvor man vil kunne nyde en pause i selskab med Tidendes medarbejdere og journalistik.

Rigtig god Wonder.