Demokratisk proces – eller hvad?

SYNSPUNKT | ABONNENT | 7. JUN 2022 • 21:13
Af:
Ivar Nielsen
Allinge
SYNSPUNKT | ABONNENT
7. JUN 2022 • 21:13

Hvad var det lige vi stemte om? Var det EU-forhold eller var det Nato-forhold?

 

I TV2 Bornholms udsendelse onsdag aften om valgresultatet af forsvarsaftalen, udtalte TV2's politiske kommentator, Knud Andersen, at han (naturligvis) er glad for den demokratiske proces ved folkeafstemningen.

Men hvor demokratisk er det lige, at regeringen ikke upartisk undersøger et forhold fra alle de sider? Hvor demokratisk er det lige at sammenblande forholdene i Ukraine med EU's eventuelle samlede forsvarsopgaver?

Regeringen henholder sig dybest set kun til den emotionelle og ensidigt usaglige amerikanske holdning om Ukraine og Rusland, og hvor Facebook, Twitter, YouTube og andre diverse medier censurerer holdninger, der går imod den amerikanske indstilling til Ukraine.

Hvor demokratisk er det så lige?

Igen har regeringen og øvrige politikere ført sig selv og befolkningen bag lyset og lynhurtigt lavet en grumset afstemning, der rent faktisk handlede om EU's aktuelle og tumpede og ensidige restriktive forhold til Rusland, der givetvis er dikteret af det aggressivt geopolitisk udvidende USA.

Og så tænke sig, at med Mikhail Gorbatjovs åbne tillid og afslutningen af Sovjetunionen i 1990, så afsluttedes den forrige kolde krig og alle EU-lande nedrustede – indtil USA og England igen så idiotisk varmede det hele op få år efter med diverse Nato-udvidelser.