Debat: Så galt kan det gå, når de store hælder de små ned ad brættet

Debat: Så galt kan det gå, når de store hælder de små ned ad brættet
– Madskolen på Paradisbakkeskolen og neddroslingen af DASK er to iøjnefaldende eksempler på, at administrative mursten overtrumfer succesfulde skoleprojekter både for ”almindelige” og udsatte unge, skriver Niels Ebbesen, kandidat for Radikale Venstre Bornholm. Foto: Berit Hvassum
LÆSERBREV | BORNHOLM | ABONNENT | 9. SEP 2021 • 07:30
Af:
Niels Ebbesen
Østergade 24
Allinge
kandidat for Radikale Venstre Bornholm
LÆSERBREV | BORNHOLM | ABONNENT
9. SEP 2021 • 07:30

Ifølge Radikale Venstre på Bornholms opfattelse viser det nu gennemtrumfede budgetforlig, hvor galt det kan gå, når de to "store" skærer igennem og hælder de "små" ned ad brættet.

Snorrebakken fastholdes med djævelens vold og magt, mens den stærkt tiltrængte renovering af Toftelunden i Hasle underfinansieres markant. Velfærden rammes – især børn og unge – og alligevel vælger man at trække næsten 250 millioner på kommunekassen over de kommende tre år. Selv blandt de kommunalt ansatte er der tvivl om, hvorvidt en bekostelig og kun delvis samling af de ansatte er den rette løsning. Sandt er det i hvert fald, at den stædige byggeiver har sin pris. Og nogen grøn bundlinje er der i hvert fald ikke tale om.

Madskolen på Paradisbakkeskolen og neddroslingen af DASK er to iøjnefaldende eksempler på, at administrative mursten overtrumfer succesfulde skoleprojekter både for "almindelige"- og udsatte unge. I de sidste par dage er der argumenteret overbevisende for det tåbelige og uansvarlige i disse to besparelser, men der er mange flere eksempler, når man ser de røde tal ud for en række besparelsespunkter. Det er børne/skole, social og sundhed, job og natur og miljø, der holder for.

Nu, hvor valgkampen for alvor går i gang, er der én pointe, man som vælger burde overveje i denne forbindelse: Det er faktisk betydningsfuldt at have en kommunalbestyrelse, hvor små og mindre partier er repræsenteret for at nuancere og kvalificere beslutningerne. Radikale Venstre sad ikke i kommunalbestyrelsen i de seneste fire år, men i de foregående 12 år gjorde vi, og med masser af kvalificerede indspark, godt samarbejde og gode resultater. Bente Johansen gjorde en alment respekteret indsats i de år, og vores nuværende spidskandidat er helt klar til at tage tråden op.