Debat: Folkemødet på Bornholm er døende

Debat: Folkemødet på Bornholm er døende
"Folkemødet har haft sin berettigelse i nogle år endnu. Men det kan ikke leve videre ud i fremtiden", skriver Nete Winther fra Nexø. Det er ganske enkelt for dyrt, mener hun. Arkivfoto: Berit Hvassum.
| ABONNENT | 27. MAR 2021 • 07:20
Af:
Nete Winther
Jomfrubakken 5
Nexø
| ABONNENT
27. MAR 2021 • 07:20

LÆSERBREV 

Der er stor debat i regionskommunen i øjeblikket, om man skal afholde Folkemødet i år. Det bliver et meget begrænset folkemøde, slet ikke som det har været de foregående år, det bliver mere eller mindre digitalt, og det har slet ikke noget med folkemøde at gøre.

Der bliver slet ikke noget folkeligt over det. Jeg er godt klar over, at Nordbornholm vil miste nogle indtægter resteauranter, butikker og overnatninger, men det må de nok vænne sig til, for folkemødet på Bornholm har alligevel en begrænset levetid.

Det er ikke noget, de kan basere deres fremtid på. For folkemødet dør alligevel indenfor en kort årrække. Simpelthen fordi omkostningerne stiger og stiger for hvert år. Har Bornholms Regionskommune overhovedet råd til det? Tænk på, hvor mange penge der bliver lagt i noget, der på en eller anden måde er ret ligegyldigt. Tænk på, hvad de penge kunne være brugt på til gode og konstruktive ting i regionskommunen. Tænk på, hvor meget det koster bare at have folkemødekontoret gående. Hvor mange mennesker er der ikke ansat, der skal have løn hele året. Det er simpelthen for dyrt.

Kommunen har givet én million kroner i tilskud. Derudover har staten givet 2,7 million kroner i tilskud. Derudover har de fået tilskud mere fra kommunen og forskellige fonde på på 2,1 millioner kroner. Det beløber sig til små seks millioner i tilskud for at afvikle folkemødet i år, som ikke engang bliver et rigtigt folkemøde. Derudover har Regionskommunen givet penge til en underskudsgaranti på cirka én million kroner. Hvis I bornholmere ikke synes, det er alt for dyrt, at opretholde en vision, så må I kalde mig Mads. Folkemødet har haft sin berettigelse i nogle år endnu. Men det kan ikke leve videre ud i fremtiden.