Debat: De unge viser os, hvilken vej vinden blæser

LÆSERBREV | BORNHOLM | ABONNENT | 4. JAN 2022 • 07:30
Af:
Stig Westermann
Salenevej 6
Gudhjem
medlem kommunalbestyrelsen for Enhedslisten
LÆSERBREV | BORNHOLM | ABONNENT
4. JAN 2022 • 07:30

Vi hverken kan eller skal brødføde resten af verdenen, men derimod forsyne os selv og vores nærmarkeder med gode og på alle måder bæredygtige fødevarer, mener Stig Westermann.


Stor tak til Mona Klippenberg for velskrevet og meget rammende debatindlæg om fremtiden for Bornholms/Danmarks landbrug. Du har fuldstændig ret i alle dine betragtninger. Intet bliver som før. Ingen normal – udelukkende nytænkning. Vi skal alle bidrage til den helt nødvendige grønne omstilling ellers kommer vi ikke i mål. Det er en stor udfordring, men det bliver også utroligt spændende og livsbekræftende, og det skylder vi alle som kommer efter os på denne smukke klode.

Dit eksempel med Kodak er meget rammende. Man kunne også nævne Nokia, som jo var alt for sent ude med smartphones, og flere andre. Når vi snakker landbrug skal også nævnes ”kunstigt” fremstillet kød i laboratorium. Man kan synes om det, hvad man vil, men det er hastigt på vej i store mængder, og det bliver billigere, endog meget dyrevenligt og miljømæssigt langt fra det, landbruget tilbyder os i dag. Den store eksport er også en saga blot. Vi hverken kan eller skal brødføde resten af verdenen, men derimod forsyne os selv og vores nærmarkeder med gode og på alle måder bæredygtige fødevarer. Omstillingen til vegetarisk kost kommer til at gå hurtigt – de unge viser os allerede, hvilken vej vinden blæser. Så hermed skal lyde en kraftig opfordring til Bornholms Landbrug og alle andre – lad os komme i gang nu – som i nu og her – med den store grønne og bæredygtige omstilling. Husk – fremtidens virksomheder er alle grønne og bæredygtige.