Debat: Åbent brev til Mattias Tesfaye og samtlige socialdemokrater

Debat: Åbent brev til Mattias Tesfaye og samtlige socialdemokrater
Rwanda er – ifølge en rapport fra Human Rights Watch – ekstremt udemokratisk, oppositionspolitikere forsvinder og bliver dræbt og korruptionen antages at være stor, fremfører dagens læserbrevsskribent.
| ABONNENT | 11. MAJ 2021 • 20:39
Af:
Birgitte Langhave
Thorkildsvej 56
Rønne
| ABONNENT
11. MAJ 2021 • 20:39

SYNSPUNKT

Jeg skriver til dig, fordi vi er så mange borgere i dette land, der mener, at du skylder os en forklaring.

En forklaring på det kæmpe skifte i Socialdemokratiets flygtninge- og indvandrerpolitik, der nu får Inger Støjbergs kagefejringer til at blegne.

For du og regeringen er tydeligvis i gang med at indgå aftaler med tredjelande om, at de skal varetage Danmarks asylsager, noget som FN og en lang række menneskerettighedsorganisationer advarer på det kraftigste imod.

En forklaring på jeres "ROHA" – et retfærdigt og humant asylsystem.

Derfor vil jeg spørge dig:

Når et norsk referat fra dit møde med den norske justitsminister Monica Mæland fra sidste år fortæller, at du på det pågældende møde selv var i tvivl om realismen i jeres planer om tredjelandsovertagelse af danske asylsager overhovedet og du så samtidig offentligt udtaler, at jeres flygtningefjendske projekt skred positivt fremad – tenderer det så ikke som en form for politisk skizofreni?

Og når i samtidig allerede i efteråret sidste år gennemførte hemmelige forhandlinger med en række lande i Afrika, bl.a. Etiopien, Tunesien og Rwanda om oprettelse af asyllejre i lande med tvivlsom eller slet ingen demokrati og lande, der er kendt for ikke at overholde menneskerettigheder i forhold til internerede og fængslede mennesker, på trods af internationale advarsler fra pålidelige og demokratibeskyttende organisationer såsom FN osv.

Rwanda er – ifølge en rapport fra Human Rights Watch – ekstremt udemokratisk, oppositionspolitikere forsvinder og bliver dræbt og korruptionen antages at være stor.

Gør det så ikke den nuværende regering til en moralsk yderst anfægtelig fortaler for anti-demokratisk samfundsstyre?

Du har i gårsdagens samråd berettet, at regeringen har haft samtaler med både Østrig og England, som begge, efter hvad du fortæller, skulle være interesserede i denne nye danske model. Men samtidig siger du, stærkt presset, at Østrig, fordi landet er bundet op på FN-konventioner, ikke kan indgå i dette samarbejde.

Og undersøger man sagen i de lande, du nævner, så har ingen af disse landes ministre udtalt, at de er interesserede i at støtte op om jeres deportationsprojekt.

Får dette dig ikke til at overveje, om Danmark nu simpelthen er i gang med at bryde konventioner, som det FN, som Danmark var medstifter af i oktober 1945, er bygget på?

Nu arbejder i så også på at hastebehandle den lov, der i hvert fald i Danmark skal berettige jer til at deportere mennesker, der er flygtet fra krig, død og forfølgelse, til tidsubestemt opbevaring uden for verdenssamfundets bevågenhed under påskud af, at det skulle være værre at flygte over Middelhavet.

Så bliver jeg nødt til at spørge dig:

Kan du ikke selv høre hvor hult og løgnagtigt, det klinger?

Hvordan kan du påstå, at det er til flygtningenes bedste at blive deporteret til eksempelvis Rwanda?

I kalder det ROHA – retfærdigt og humant asylsystem – men når i med jeres paragraf 7.3 i hånden vælger at fratage livstruede mennesker deres ophold i Danmark, baseret på i bedste fald ufuldstændige, i værste fald manipulerede rapporter om sikkerhedssituationen i Syrien. Og når i arbejder på at deportere mennesker til udemokratiske og menneskerettighedsbrydende nationer, kan du så forklare, hvori det retfærdige og humane ligger i dét system?

Og tror du virkelig, at det er dét, der skal til for, at Socialdemokratiet kan bevare magten her til lands?

Er det virkelig et stemmegrundlag, som du mener, Socialdemokratiet bør jagte?

Jeg ser frem til at modtage dine svar.