Wonder om aflysning: 'Forløbet har været en kæmpe frustration'

Wonder om aflysning: 'Forløbet har været en kæmpe frustration'
Daniel Mühlendorph (tv) på festivalpladsen i 2019. Arkivfoto: Jens-Erik Larsen
| ABONNENT | 7. MAJ 2021 • 11:54
Af:
Marie Hofman
| ABONNENT
7. MAJ 2021 • 11:54

FESTIVAL

Man havde ellers håbet til det sidste. Men fredag kunne Wonderfestiwall melde ud, at festivalen i 2021 må aflyses grundet coronarestriktioner.

Og det er selvsagt en kæmpe frustration for arrangørerne bag, der de seneste måneder har arbejdet hårdt på en løsning, der kunne balancere både coronaretningslinjer og en festival noget nær normalen.

– Da ekspertgruppen kom med deres vurdering, så det positivt ud. Vi vurderede, at vi godt kunne lave en festival på baggrund af de retningslinjer, og samtidig lå vores datoer i august ret godt i forhold til genåbningen. Men da regeringen i denne uge præsenterede genåbningsplanen, blev vi sindssygt skuffede. Det er retningslinjer langt mere restriktive end eksperternes vurderinger, og de seneste dage har været meget lange med overvejelser om, hvordan vi kunne gøre det. Men vi må bare konstatere, at vi ikke kan lave den festival, som publikum fortjener, og en festival vi kan stå inde for. Så det er en tvungen aflysning, som vi selvfølgelig er meget kede af, lyder det fra en skuffet Daniel Mühlendorph.

Ti sektioner bliver for meget

Helt konkret var det kravet om, at sektionsopdele, der vejede allertungest mod at aflyse, forklarer festivalarrangøren.

– Vi godt må være op til 5.000 mennesker, men at vi så skal sektionsinddele med stående publikum, betyder at vi kommer op på ti sektioner. De skal have egen ind- og udgang, egne toiletter og mad og drikke i deres område. Og er man oppe på så mange sektioner, kommer nogle til at ligge meget langt fra scenen, siger Daniel Mühlendorph og tilføjer, at forbuddet med camping og kravet om at lukke for udskænkning kl 22 samtidig også spænder ben for den festivalsstemning, man kender.

– Det vil have en kæmpe indvirkning på den aftenfest, der normalt er på en festival og den stemning, der generelt er på en festival, hvor man går til og fra scenerne fra campingområdet. Samtidig vil vi også miste stor omsætning på både udskænkning og ved ikke at have overnattende gæster, siger Daniel Mühlendorph, der understreger sin store skuffelse over den politiske genåbning.

– Forløbet har været en kæmpe frustration, og man må sige, at vi har nogle politikere, der virkelig nedprioriterer kulturlivet i genåbningen. Vi forstår godt, at man måtte aflyse sidste år, men i år står vi en anden situation, og når vi kommer hen i august står vi i en endnu bedre situation, hvor alle sårbare og ældre er vaccinerede, så det er meget svært at forstå logikken, siger Daniel Mühlendorph.

Meget arbejde forude

For arrangørerne bag festivalen på Slotslyngen kigger man nu fremad mod forhåbentlig bedre tider i 2022.

Og her har Daniel Mühlendorph en appel til festivalens deltagere.

– Den allervigtigste støtte, vi kan få lige nu, er at alle vores gæster igen beholder deres billetter til 2022. De gjorde det i stor stil i 2020, og nu beder vi alle om at gøre det igen, fordi vi lige nu heller ikke kan gennemskue konsekvenserne for, hvis alle vil have deres penge igen, siger Daniel Mühlendorph.

Samme gælder sponsorer og ikke mindst artister, som festivalen nu arbejder på at genbooke.

– Vi havde et rigtig godt musikprogram, som vi nu ikke når at vise folk. Og jeg tror, at mange af vores artister er klar på at komme igen til næste år, men lige nu ved vi ikke helt, hvordan situationen ser ud til den tid. Det bliver igen meget svært at planlægge, så det er bittert, siger Daniel Mühlendorph.