Wendell vil renovere plejehjem: 'Mange er glade for Toftegården'

Wendell vil renovere plejehjem: 'Mange er glade for Toftegården'
Kirsten Wendell ønsker at bevare Toftegården og udskyde en beslutning om et plejecenter for at finde den rigtige løsning og placering for et kommende byggeri. Arkivfoto: Berit Hvassum
| ABONNENT | 5. MAJ 2021 • 07:41
Holger Larsen
Journalist
| ABONNENT
5. MAJ 2021 • 07:41

ÆLDRE

– Jeg kunne forestille mig at renovere lidt mere på Toftegården, end vi før har været villige til, for det ser ud til, at rigtig mange er glade for Toftegården – hvilket vi har vidst hele tiden.

Det siger Kirsten Wendell (S), medlem af social- og sundhedsudvalget, som netop har haft en drøftelse om, hvorvidt det planlagte plejecenter i Hasle skal bygges, og om plejehjemmet Toftegården skal bevares eller ej.

Det er flere år siden, at Toftegården i Hasle nærmest fik sin "dødsdom", fordi det blev kaldt utidssvarende. Men nu ser der ud til at blæse nye vinde, og Kirsten Wendell er en af dem, der gerne ser plejehjemmet bevaret.

– Jeg har været til borgermøder i Hasle, hvor jeg har hørt, at det er vigtigt, at der er et plejehjem, man kan komme ind på uden at have så mange penge, og at der ikke er mere, end man har brug for, siger Kirsten Wendell.

Det er ikke akut

Udvalget besluttede, at der skal arbejdes videre med et scenarie med både plejehjemmet og et nyt plejecenter.

Kirsten Wendell siger, at hendes personlige mening, som hun endnu ikke har drøftet med den socialdemokratiske gruppe, er, at man igen vælger at udskyde en beslutning om et plejecenter.

– Jeg har ikke opgivet at lave et plejecenter i Hasle. Jeg vil bare være sikker på, når vi har denne pause, at det vi laver nu også holder 30 år ud i fremtiden. Vi har en byggegrund, hvor der er god plads, efter at rockerborgen er revet ned. Den grund løber ingen steder, og lige nu er der ikke noget akut behov for et plejecenter. Vi har tid til at trække vejret og finde ud af, hvad der er det rigtige at bygge, siger Kirsten Wendell, der også ønsker, at man kigger på, om placeringen er den rigtige.

Rehabilitering virker

– Da vi gik i gang med at planlægge et nyt plejecenter, var prognoserne helt anderledes, end virkeligheden er i dag. Det så ud til, at vi ville komme til at mangle frygtelig mange pladser ret hurtigt. Men vi har oplevet, at der har stået tomme pladser på Snorrebakken flere gange i længere tid. Når vi har ventelister, skyldes det, at folk vil bestemme, hvor de skal bo. Har nogen et akut behov, skaffer man en bolig, siger Kirsten Wendell.

– Jeg er sikker på, at det er vores indsats med rehabilitering, der virker nu, tilføjer socialdemokraten om baggrunden for, at mange ældre tilsyneladende bliver længere i eget hjem.