Vores Bornholm – vi er her stadig!

Vores Bornholm – vi er her stadig!
| 30. MAJ 2020 • 06:05
Af:
øjvind hesselager
chefredaktør

30. MAJ 2020 • 06:05
Se på forsiden her ovenover. Den er mindre end tre måneder gammel, men har et budskab, der vil gå over i historien. Færgen til Tyskland stopper. Grænserne lukker. Bornholm får korridor gennem Sverige. Datoen er lørdag den 14. marts. Den dag coronavirus lukkede landet. Eller rettere: Folketinget lukkede landet.

Det var og er en helt særlig avis. Fordi den blev startskuddet på en undtagelsestilstand. Men også fordi avisen den dag blev omdelt til næsten 15.000 husstande, der normalt ikke får avisen. Bornholms Tidende valgte af samle øen mentalt præcist på det tidspunkt, hvor budskabet var, at vi skulle holde fysisk afstand. Nu gør vi det igen.

 
Bornholms Tidende valgte af samle øen mentalt på et tidspunkt, hvor budskabet var, at vi skulle holde fysisk afstand. Nu gør vi det igen.

 

Vi bruger pinsen til at række ud efter alle bornholmerne og erhvervslivet. Igen er vores bude ude hos en masse nye postkasser. Selvfølgelig fordi vi gerne vil have flere læsere. Denne gang med en avis, der er omlagt og forbedret. Blandt andet har vi nu et fast øje på dit lokalområde.

Samtidig er der ved at komme gang i Bornholm igen. 3F fortæller at mange af de fyrede i byggebranchen er tilbage i job. I Hasle får Svartingedal skole nu igen 7.-9. klasse, hvilket byen jubler over. Turistbranchen rækker ud efter danskerne – og grænserne er ved at åbne. Og på den store klinge: Bornholm er blevet udpeget til at være såkaldt energi-ø, der skal være med til at bære en af verdens mest ambitiøse klima- og energidagsordener igennem.

Vi rejser os igen.

I avisen den 14. marts 2020 skrev vi, at Bornholm havde været ramt før. For eksempel af den spanske syge, der rasede i store dele af verden efter 1. Verdenskrig. Dengang blev der konstateret 6.000 tilfælde af smitte på Bornholm. Vi fastslog:

”Kurven var stejl, men heldigvis var der kun relativt lille dødelighed. I løbet af foråret 1919 forsvandt epidemien af sig selv.”

Her 100 år efter har vi lov at tro og håbe, at det samme sker igen. Farvel til covid-19. Velkommen til din nye avis. Om vores Bornholm.