'Vi har et håb om, at vi kan få den studentertid, som vi kalder den normale'

'Vi har et håb om, at vi kan få den studentertid, som vi kalder den normale'
Lene Bækgaard Skov. Foto: Berit Hvassum
| ABONNENT | 23. APR 2021 • 14:38
Emilie Jensen
Journalist
| ABONNENT
23. APR 2021 • 14:38

DAGENS NAVN: Lene Bækgaard Skov skal ud og fejre genåbningen med vennerne i weekenden og håber på en studenteruge, som den der var for to år siden.

Hvad betyder genåbningen for dig?

– Jeg synes, at genåbningen er en god ting. Især her på Bornholm, hvor vi har en lav smitte. Så synes jeg, at det er rart, at man på en måde kan udnytte det, også fordi vi har vist, at vi godt kan holde smitten nede. Jeg har adskillige venner, der også skulle på bar i onsdags, da de åbnede.

Var du selv af sted?

– Nej, jeg skulle på arbejde, men ellers var jeg nok også selv taget af sted. Men jeg har planlagt med nogle venner, at vi enten skal ud og spise eller tage på Krydset for at fejre det i weekenden.

Hvor meget er det noget, du og dine venner har set frem til?

– Det er noget, vi har set rimelig meget frem til. For der er bare ikke den samme stemning ved at sidde derhjemme og kun være fem personer i forhold til, når man sidder i byen og kan kigge ud på fremmede mennesker. Det er en helt anden oplevelse. Det er en helt anden stemning, man møder ude i byen.

Du bliver student til sommer, så hvilke forhåbninger har du til din studentertid?

– Lige nu har vi et håb om, at vi kan få den studentertid, som vi kalder den 'normale'. Altså den studenteruge man havde for to år siden, hvor vi kan få lov til at tage rundt i Brændesgårdshaven og tage på forskellige barer, og bare få lov til at mødes på kryds og tværs og nyde, at man endelig er færdig og er blevet student.

Hvad ville det betyde at få en studenteruge, som den der var for to år siden?

– Det ville betyde en kæmpe del, fordi det ligesom er det, man har kunne se frem til. Især nu hvor eksaminerne presser lidt på, og vi har en masse projekter. Så betyder det virkelig en del, hvis vi ved, at vi kan få lov til at nyde en hel uge, hvor vi næsten ikke skal tænke over noget overhovedet og bare kan få lov til at slå os løs og fejre, at vi er færdige.

Hvordan har du oplevevet det at gå i gymnaiet det seneste år?

– Det har været lidt hårdt. Vi har alle sammen prøvet at være en del af det store fællesskab, der var på campus før corona, så vi savner rigtig meget at kunne få lov til at sige ordentlig hej, og festerne. Men også det faglige, for man kan mærke, at de gange, vi har været hjemsendt, føler man ikke rigtig, at man har fået den optimale undervisning, så når man kommer tilbage, føler man måske lidt, at man halter bagefter.

Hvorfor er undervisningen ikke den samme hjemmefra?

– Jeg tror, det er rigtig svært at have en god kommunikation med ens lærer over en skærm, og gruppearbejde fungerer heller ikke på samme måde, og så er det mega svært at holde koncentrationen ved kun at se på et billede på en skærm. Det er nemmere, når der står en person foran dig, og du kan lytte ordentligt uden støjafbrydelser eller dårligt indernet.

Hvad glæder du dig ellers til?

– At jeg forhåbentlig snart kan komme ud og se fodboldkampe her på øen, fordi jeg har mange venner og en kæreste, der spiller fodbold. Så det er meget rart at kunne komme ud og heppe på dem om aftenen.

 


Lene Bækgaard Skov

Laver til daglig: Går i 3.g på HHX på Campus Bornholm og er elevrepræsentant i Campus Bornholms bestyrelse

Alder: 18 år

Opvokset og bor i Aakirkeby