Venstre fyrer op under diskussion om elbiler inden kommunalbestyrelsesmøde

Venstre fyrer op under diskussion om elbiler inden kommunalbestyrelsesmøde
Arkivfoto: Jens-Erik Larsen
| 28. JAN 2021 • 09:15

Venstre mener regionskommunen skal trække udbuddet af 41 biler tilbage og genudbyde i anden form.

Det fortæller gruppeformand i Venstre Bornholm Søren Schow i en pressemeddelelse.

– Hvis man vælger at bruge de 500.000 kroner, der ligger i budgettet netop til udjævning af prisforskellen mellem benzin- og elbil, så vil der være råd til 31 elbiler. Dette betinger kun, at der bevilliges 500.000 kroner hvert år i de kommende fire år, udtaler han i pressemeddelelsen, som videre oplyser, at bilerne er til levering i 2022, hvorfor det er en beslutning, der må træffes nu.

– Det er klart, at der skal investeres i infrastruktur og derved, at det skal prioriteres i de kommende budgetter. Når det nu er en del af strategierne på Bornholm at forfølge en grøn udvikling, vil det være utroværdigt at udsætte indkøbet af elbiler, betoner Søren Schow.

41 biler

Som tidligere fortalt i Bornholms Tidende har det vist sig, at kommunens seneste udbud på nye biler var yderst sparsomt i forhold til krav til miljø og socialt ansvar, og centerleder ved Center for Ejendomme og Drift, Bjarne Freund-Poulsen, har forklaret, at det netop er manglende midler, der gør, at man ikke fra kommunens side har valgt at lade leverandører byde ind med elbiler:

– De 500.000 kroner, som politikerne har bevilget til at fremme kommunens flåde af elbiler med, rækker ikke langt. Budgetmæssigt er der bare ikke afsat penge til at kunne udskifte vores bilpark med elbiler, som priserne er nu, og derfor har vi valgt at gå ud og bede om at få 41 nye benzinbiler eller benzinhybridbiler, forklarede centerchefen.

Problematikken er et punkt på torsdag aftens kommunalbestyrelsesmøde under overskriften "Kommissorium for strategi for grøn mobilitet til godkendelse".