Vejret i april: Bornholm fik mest af det hele

NYHED | ABONNENT | 5. MAJ 2022 • 15:30

Hvis du også havde på fornemmelsen, at april måned blev ret blæsende, så har du ret. Middelvinden i gennemsnit over hele måneden endte nemlig på 5,9 sekundmeter, hvilket er det højeste niveau siden 2015, hvor der blev målt samme vindhastighed. Til sammenligning landede landsgennemsnittet i middelvind på 4,5 sekundmeter, og dermed blev det mere blæsende her på øen end i resten af landet.

Til gengæld blev april måned på Bornholm også meget solrig. Måneden endte på 262,3 solskinstimer, hvilket er det tredjehøjeste, der er målt af DMIs stationer, siden de begyndte at offentliggøre tal på kommuneniveau i 2011. Kun årene 2019 og 2020 lå højere i antal solskinstimer. Det gennemsnitlige antal solskinstimer på landsplan blev 249,1, og dermed ligger Bornholm væsentligt højere her end i resten af landet.

Masser af nedbør

Følte du også, at du skulle have paraplyen frem lidt oftere i år, så kan du have helt ret. For der faldt 40,4 mm nedbør i april måned på Bornholm, og det er det næsthøjeste tal siden 2011, kun overgået af sidste år, hvor tallet landede på 46,1 mm. Til sammenligning var landsgennemsnittet på 35,3 mm nedbør, og dermed var Bornholm et ret vådt bekendtskab i april i år.