Unge iværksættere viderefører tovbane

Unge iværksættere viderefører tovbane
En udvidet bremse skal gøre landingen blidere og sikrere for tovbanens gæster uden at gå på kompromis med glæden ved at suse af sted over Opalsøen, fortæller de nye forpagtere. Arkivfoto: Berit Hvassum
| 18. MAJ 2021 • 09:44
Henrik Nielsen
Journalist

18. MAJ 2021 • 09:44

FRILUFT

Kontrakten med Naturstyrelsen er underskrevet, så Jonas Bagger Sørensen og Laust Højmark er klar til at føre tovbanen ved Opalsøen videre. Det fremgår af en pressemeddelelse.

De nye forpagtere er allerede aktive som arrangører inden for outdoor- og friluftsbranchen. Jonas Bagger Sørensen har blandt andet surfskolen Eastwind på Balka og Havkajak Bornholm, og Laust Højmark driver guidede klatre- og rappelleture i Klatring Bornholm ved Opalsøen.

De ser derfor tovbanen som en naturlig udvidelse af deres eksisterende virksomheder, og målet er, at tovbanen skal blive en katalysator til at få flere besøgende til de lokale outdoor-oplevelser.

– Vi er glade for at kunne overtage tovbanen efter Jørgen Bloch, som opsagde sin kontrakt med Naturstyrelsen sidste år. Naturen omkring er unik og har en særlig plads i bornholmernes hjerter og også i vores. Derfor vil vi gøre en ekstra indsats for at opretholde, formidle og indrette dette særlige naturområde i samarbejde med Naturstyrelsen, så tovbanen drives i harmoni med naturen, fortæller Jonas Bagger Sørensen og Laust Højmark i pressemeddelelsen.

Visionen er at gøre tovbanen til et aktiv for alle gæster ved Opalsøen, uanset om man tager en tur eller blot vil gå på opdagelse i Hammerbruddets smukke natur. Derfor har forpagterduoen i et samarbejde med Naturstyrelsen en række mål om, hvordan udseende og placering af tovbanens faciliteter skal være i fremtiden.

Et af målene er, at børn, de højdeskrække og folk med handicap skal kunne opleve tovbanen i trygt samvær med deres nærmeste, og Jonas Bagger Sørensen og Laust Højmark er i gang med at undersøge muligheden for at tilbyde et sikkert tandemspring.

Tovbanen har åbent dagligt i skolernes sommerferie.