Thomas Thors på besøg i Ystad Havn
Borgmester Thomas Thors blev også interviewet under besøget i Ystad. Foto: Ehrenberg Sørensen Kommunikation

11. JUN 2021 • 13:53 • AF TORBEN ØSTERGAARD MØLLER • GRATIS

Thomas Thors på besøg i Ystad Havn

NABOBESØG

Borgmester på Bornholm Thomas Thors (S) og formand for regionstyrelsen i Skåne, Carl-Johan Sonesson, besøgte fredag Ystad Havn. Her talte de med administrerende direktør i havnen, Björn Boström, om trafikken til og fra Bornholm via Ystad, som er vigtig både for Danmark og Sverige.

Det oplyser Ystad Havn i en pressemeddelelse, som fortsætter:

Ystad Havn er et trafikalt knudepunkt for Danmark i Sverige. Samtidig stiger antallet af rejsende mellem Bornholm og Ystad markant, hvilket sætter krav til infrastrukturen. Det talte Thomas Thors, Carl-Johan Sonesson og Björn Boström om under besøget.

Thomas Thors har fredag sammen Carl-Johan Sonesson, formand for regionstyrelsen i Skåne, besøgt Ystad Havn for at tale med Björn Boström, administrerende direktør i havnen, om trafikken til og fra Bornholm via Ystad. Foto: Ehrenberg Sørensen Kommunikation

– Ystad og Bornholm er tæt forbundne og vigtige for hinanden. Bornholm har næsten 40.000 indbyggere, hvoraf mange er afhængige af transittrafikken via Sverige. 97 procent af al persontransport mellem det danske fastland og Bornholm går via færgeforbindelsen mellem Ystad og Rønne. Det er meget positivt at have muligheden for at besøge Ystad Havn, som har foretaget store investeringer for blandt andet at imødekomme et øget behov for at rejse til Bornholm, siger Thomas Thors i pressemeddelelsen.

Ystad kommune har for nylig investeret over en milliard i at udvide havnen for blandt andet at kunne imødekomme den forventede stigning i trafikken til og fra Bornholm. Desuden har Bornholmslinjen investeret i verdens største katamaran, Express 5, som efter planen skulle have været i drift på ruten mellem Ystad og Rønne fra næste forår, men som grundet forsinkelser først bliver indsat tidligst i efteråret.

Øget turisme

– Bornholmstrafikken bidrager til øget turisme i hele regionen, og den bidrager også til danskernes, svenskernes og andres muligheder for at rejse hurtigt og nemt til og fra Bornholm. Dog har grænserestriktionerne mellem Sverige og Danmark med jævne mellemrum givet trafikken vanskelige vilkår. Forbindelsen mellem Ystad og Bornholm minder os om, at vi bor i en grænseregion, hvor Sverige og Danmark har brug for at tale med hinanden, når det kommer til beslutninger om vores fælles grænser, siger Carl-Johan Sonesson, formand for regionstyrelsen i Skåne, i meddelelsen.

Express 1 ankommer til Ystad Havn. Foto: Ehrenberg Sørensen Kommunikation

Begge politikere er enige om, at Danmark og Sverige skal blive bedre til at samarbejde, ikke at træffe beslutninger, der rammer grænseregionerne, og at de inden en potentiel næste krise skal blive enige om, hvordan spørgsmål som grænserestriktioner kan håndteres i fællesskab.

Ystad Havn er en af Sveriges hurtigst voksende havne. Det er den største havn i Sverige med daglig færgetrafik til Polen og Bornholm og den næststørste passagerfærgehavn. I flere år har Ystad Havn oplevet en markant stigning i både gods- og persontrafik, og det ser ud til, at stigningen fortsætter.

 Rubrikannoncer

Med flere tusinde besøgende hver dag, vil din rubrikannonce her være et godt sted at få dit budskab ud.


Bornholms Tidende
Nørregade 11-19
DK-3700 Rønne
CVR Nr: 35244115

Tlf.: 5690 3000
E-mail: Redaktionen

Chefredaktion
Nanna Krogh (konstitueret chefredaktør)
nk@bornholmstidende.dk

Direktion
Kim Eland (adm. direktør)

Webmaster: Webmaster

Kontakt
Kontakt os
Abonnementsbetingelser
Cookie og privatlivspolitikHotline
Har du et tip eller hastende
redaktionelle henvendelser uden
for kontortid er du velkommen til at bruge linket her:Tip avisen.

© Copyright 2021 Bornholms Tidende.