Teenageres nedsparkning af 74-årig var hævn
Fire drenge hævnede sig på en 74-årig mand, da de i lørdags fik øje på ham på gaden Snellemark i Rønne. Arkivfoto: Jens-Erik Larsen

5. MAJ 2021 • 08:21 • AF JAKOB NØRMARK • GRATIS

Teenageres nedsparkning af 74-årig var hævn

POLITI

En 74-årig mand blev i lørdags sparket ned bagfra på Snellemark i Rønne af en 15-årig dreng, der var i selskab med tre jævnaldrende, som politiet har sigtet for medvirken til vold. I politiets beskrivelse fra døgnrapporten fremgik det ikke, hvad der havde motiveret de fire teenagere til at overfalde en ældre mand ved højlys dag. En patrulje opsporede og anholdt drengene. I afhøringerne på politigården har drengene fortalt, at de ville hævne sig på manden.

– De fortæller, at der har været en episode ved Netto på Store Torv sidst i april, forklarer vicepolitiinspektør Henrik Schou.

Manden og drengene var stødt ind i hinanden, og efter den 74-årige havde sagt "pas på, hvor I går" eller noget i den stil, havde der været en verbal konfrontation, fortæller Henrik Schou. Han understreger, at dette er de fire drenges udlægning af, hvad der gik forud.

Tilskyndet af gruppen

Da de fire drenge flere dage senere fik øje på den ældre mand på Snellemark, sparkede en af drengene ham ned bagfra. Manden blev ramt af et enkelt spark lige omkring ballen, mistede fodfæstet og faldt på fortovet, hvorefter alle fire drenge løb væk. En borger overværede overfaldet og kontaktede politiet klokken 16.36.

Det er politiets opfattelse, at den 15-årige blev tilskyndet af sine kammerater til at sparke manden ned, forklarer Henrik Schou.

Bag handlingen stod tre 15-årige og en dreng på 14. De tre 15-årige sigtes for deres rolle – drengen bag sparket sigtes for vold, og de to andre for medvirken til vold – mens den 14-årige ikke formelt kan sigtes, da han er under den kriminelle lavalder.

Om de unge mænd konstaterer Henrik Schou:

– De er ikke hårdkogte kriminelle, men de er godt nok på vej i den forkerte retning.
Debat: Biblioteket ingen ønsker
7. MAJ 2021 • 16:16DEBAT • GRATIS

Debat: Biblioteket ingen ønsker

Bornholms Tidende
Nørregade 11-19
DK-3700 Rønne
CVR Nr: 35244115

Tlf.: 5690 3000
E-mail: Redaktionen

Chefredaktion
Nanna Krogh (konstitueret chefredaktør)
nk@bornholmstidende.dk

Direktion
Kim Eland (adm. direktør)

Webmaster: Webmaster

Kontakt
Kontakt os
Abonnementsbetingelser
Cookie og privatlivspolitikHotline
Har du et tip eller hastende
redaktionelle henvendelser uden
for kontortid er du velkommen til at bruge linket her:Tip avisen.

© Copyright 2021 Bornholms Tidende.