Stor øvelse starter med en levering af sensitivt materiel
Hjemmeværnssoldaterne skal igen på øvelse i nattens mulm og mørke denne weekend. Foto: Karsten Rasmussen

FORSVAR | BORNHOLM | GRATIS
15. SEP 2021 • 13:43
Jakob Nørmark
Journalist

Stor øvelse starter med en levering af sensitivt materiel

Det Bornholmske Hjemmeværn gennemfører årets store distriktsøvelse for de bornholmske hjemmeværnssoldater fra fredag eftermiddag til lørdag aften.

Cirka hundrede mand skal deltage i øvelsen, der har til formål at træne de frivillige soldaters militære færdigheder i krise og krig.

Det foregår på Rønne Havn, det sydlige Bornholm og i Almindingen, og begivenhederne starter på havnen.

– Vi indspiller, at vi modtager forsyninger ovrefra – sensitivt materiel – som vi skal have ud på øen. Hen over natten vil der udspille sig en konflikt, der eskalerer undervejs, fortæller major Jonas Vøg Andersen fra Det Bornholmske Hjemmeværn.

Alle hjemmeværnets fem underafdelinger bliver indsat og får egne roller, men der er bliver også fokus på samarbejde og koordination på tværs af enhederne.

Øvelsen støttes praktisk af Opklaringsbataljonen på Almegårds Kaserne, Søværnet, Flyverhjemmeværnet, Specialoperationskommandoen, Slesvigske Fodregiment, Bornholms Politi, Bornholmslinjen og Bornholms Lufthavn. Under øvelsen vil Det Bornholmske Hjemmeværn desuden få besøg fra det svenske hjemmeværn.

– Jeg tror bestemt, at mange bornholmere hen over weekenden vil bemærke, at mange hjemmeværnsfolk er ude på øvelse, siger major Jonas Vøg Andersen.

Distriktsøvelsen løber i 28 timer fra fredag den 17. september kl. 17 til lørdag den 18. september klokken 21.Flere nyheder