Stolt forstander: Elever afslutter med bravour

Stolt forstander: Elever afslutter med bravour
Alfred Hannibal Høgsbro-Nielsen har taget noget særligt tøj på i dagens anledning, hvor han skal mediterer med nogle af de andre højskoleelever, for at vise, hvad holdet krop og sind har beskæftiget sig med de seneste måneder. Hvis du synes, at du har set Alfred Hannibal Høgsbro-Nielsen før, så skyldes det nok, at han er kendt fra DR-programmet Alene i vildmarken. Foto: Jacob Jepsen
| ABONNENT | 11. JUN 2021 • 16:40
Emilie Jensen
Journalist
| ABONNENT
11. JUN 2021 • 16:40

FERNISERING

En flok højskoleelever sidder i skolens gård og nyder solen. Imens render forstander på Bornholms Højskole frem og tilbage mellem køleskabet indenfor og det lille bord under parasollen udenfor. For der skal kolde drikke på bordet, når eleverne om lidt udstiller det, de har produceret i deres fag.

Iblandt gruppen af folk, der sidder og nyder junivarmen, står Alfred Hannibal Høgsbro-Nielsen, der er iført det, han selv kalder en marrokansklignende festdragt. Kåbens blå stof skinner om kap med de påsyede sølvtråde, der danner et mønster.

– Det er ikke noget, jeg plejer at have på, siger den 23-årige højskoleelev og kigger ned ad sig selv med et smil.

– Jeg skal vise, hvad vi har lavet på holdet krop og sind. Så jeg vil lave en session meditation med dem, der vil være med her under piletræet, siger Alfred Hannibal Høgsbro-Nielsen.

Og det er derfor, du har kåben på?

– Ja, det er lidt for at lægge en ironisk distance til det, så det ikke bliver for selvhøjtideligt. Jeg gider ikke ligne sådan en guru, der har fundet svaret og den helt rigtige vej at gå. Jeg kan godt lide at meditere, men den ironiske distance med mit tøj er nok også for, at det ikke bliver for overdrevet. Der skal kunne være plads til, at alle kan være med, siger han. Imens han taler, støder klokkerne, han har i den ene hånd, ind i hinanden og giver en lyd fra sig.

– De er gode til at sætte scenen og rette ens fokus, siger han, der om lidt skal sidde sammen med andre af skolens elever og meditere som en del af ferniseringen.

Vildt imponeret

Fokus er også noget 19-årige Alvilda Lyneborg Lassen på skolens glashold har skulle være i besiddelse af, når hun har pustet det varme og flydende materiale til de vaser, der nu pryder et af udstillingsbordene.

– Jeg skulle lige vænne mig til, at vi arbejdede med så høje temperaturer, for opvarmes eller afkøles glasset for hutigt, springer det, fortæller hun.

Det er første gang, at hun arbejder med glas, men hun og de andre elever på holdet har allerede godt styr på termer og metode.

Derfor er forstander Niels Glahn også mægtig stolt over alt, hvad alle eleverne har fået produceret og lært.

– Jeg er simpelthen så stolt og vildt imponeret over alt den energi, de har lagt i det her. Og så endda på et forårshold, der er omkring to måneder kortere end under normale omstændigheder, siger forstanderen.

Eleverne udstiller alt fra keramik, glas og smykker til outdoor og 'krop og sind'. Under normale omstændigheder er alle udefra også inviterede, men at det 'kun' er højskolens egne elever og lærere, der kan betragte hinandens værker, virker ikke til at sætte en dæmper på begejstringen.

– Det er virkelig flot alt det, der er blevet lavet. Der har været gang i alle værksteder hele tiden, så der er virkelig blevet produceret meget, fortæller Alvilda Lyneborg Lassen, der sammen med sit hold har sidste dag den 19. juni.

 

En af eleverne på det populære glashold er Alvilda Lyneborg Lassen, der har pustet glas for første gang, og det er der blandt andet kommet et par vaser ud af. Foto: Jacob Jepsen