Skuespillerne er (så godt som) sikre på, at årets sommerrevy bliver til noget

Skuespillerne er (så godt som) sikre på, at årets sommerrevy bliver til noget
I en sketch til ære for tv-seerne beskrev revydirektør Gunvor Reynberg, hvordan sommerrevyen vil tilpasse sig coronarestriktionerne, som man endnu ikke kender. Hovedbudskabet var: "Ja, vi spiller". Foto: Jens-Erik Larsen
| ABONNENT | 10. APR 2021 • 18:33
Jakob Nørmark
Journalist
| ABONNENT
10. APR 2021 • 18:33

Underholdning

Efter 13 måneder i coronavirkeligheden tør man så længere sige noget med stor overbevisning? Er kategoriske udtalelser og garantier gået af mode?

Holdet bag Bornholms Sommerrevy havde lørdag indkaldt de lokale medier til pressemøde for at fortælle om årets revy og forberedelserne på at tilpasse Kyllingemoderen til restriktionerne.

Med sig har de taget en model bestående af en stolerække med forskellige afstande mellem siddepladserne. Rekvisitten bruger de til en lille sketch til ære for tv-kameraet. Er man træt af sin mand eller kone, så er det muligt at sætte sig med to meters afstand mellem hinanden, fortæller skuespillerne.

Pointen med det hele understreger revydirektør Gunvor Reynberg efter optagelsen, i tilfælde af at den skrivende presse skulle være faldet i staver.

– Vi ved ikke noget endnu. Men vi spiller, fastslår hun.

Meget tidstypisk må hun moderere det bombastiske udsagn.

– Eller, vi satser på at spille.

Instruktør Lars Knutzon kan ikke lade være med at lave gas med det hele.

– Er det sådan, at hvis en ny corona ruller ind over landet, at det så ikke bliver noget? spørger han og foregiver at være eftertænksom.

Helst et par hundrede i salen

Ingen ved, hvordan afstandskrav og andre restriktioner ser ud på premieredagen 2. juli, men sådan som alting tegner nu, med den annoncerede udfasning af restriktionerne og udrulningen af covid-19-vaccinerne, føler skuespillerne sig forholdsvist sikre på, at revyen efter aflysningen i 2020 kan gennemføres i år.

Bornholms Tidende spørger Joakim Lind Tranberg og Gunvor Reynberg, om de har lagt sig fast på en smertegrænse for, hvad antallet af publikummere, der må være til stede i Kyllingemoderen, skal op på, før det kan svare sig at afvikle revyen. Det kan de ikke sætte et eksakt tal på. Joakim Lind Tranberg håber ikke, at salen vil komme til at føles halvtom.

– Der skal helst et par hundrede i salen – for alles skyld, siger han.

Normalt er kapaciteten 340 personer, men det antal går revyen ikke efter. For at få plads til så mange som muligt arbejder scenograf Rikke Juellund på at rykke lidt rundt på scenen.

Sult efter hygge

– Og selvfølgelig har vi sprit og holder god afstand. Hvis man skal vise coronapas, bliver det sådan. De regler, der bliver sat, dem følger vi, siger Gunvor Reynberg, som regner med, at mange bornholmere er ekstraklar til revy efter et atypisk stille år.

– Vi tror, folk er sultne.

– Ja, de vil ud og hygge sig, supplerer Joakim Lind Tranberg.

Søren Hauch-Fausbøll, anden halvdel af revydirektørduoen, håber at komme til at spille for mindst lige så mange mennesker som i 2019, hvor Kyllingemoderen blev brugt til sommerrevy for første gang.

– Folk skal grine meget – og der må gerne være noget poesi og eftertænksomhed, siger Søren Hauch-Fausbøll, der frem til 2005 spillede med i sommerrevyen, da den fandt sted på Rønne Theater i hans barndomsby.

– Jeg tror virkelig, at folk vil ud og opleve noget. Nu venter vi spændt på, hvor mange vi kan være, siger han.

Et godt tegn er, at over halvdelen af dem, der havde billet til den aflyste sommerrevy i 2020, har flyttet billetterne til i år.

 

Bornholms Sommerrevy 2021

Holdet bag revyen  "Skov og Ballade" er det samme som i 2019:

Søren Hauch-Fausbøll, skuespiller og revydirektør

Gunvor Reynberg, skuespiller og revydirektør

Joakim Lind Tranberg, skuespiller

Alice Carrieri, kapelmester

Lars Knutzon, instruktør