Stadig billetter til Folkemødet

Stadig billetter til Folkemødet
Direktør for Folkemødet, Camilla Laudrup. Arkivfoto: Jacob Jepsen
| ABONNENT | 17. MAJ 2021 • 16:14
Af:
Marie Hofman
| ABONNENT
17. MAJ 2021 • 16:14

FOLKEMØDET

Der er fortsat mulighed for at booke billet til Folkemødet 2021.

Sådan lyder meldingen fra direktør Camilla Laudrup, der stadfæster, at man, trods et forrygende billetsalg, stadig har ledige pladser.

– Mange har indtryk af, at vi allerede har udsolgt, og jeg vil gerne understrege, at der stadig er mange billetter tilbage. Så kom, kom, kom!, lyder invitationen fra direktøren efter, at man åbnede for billetsalget onsdag den 12. maj. Og her har interessen for dette års demokratifestival, der i år foregår i en coronatilpasset udgave, været overvældende, fortæller direktøren:

– På trods af, at vi i år holder et meget anderledes folkemøde, end vi plejer, så er interessen virkelig stor. Det gør mig helt glad på demokratiets vegne, at folk stadig har lyst til at debattere vores samfund efter et år med corona, siger Camilla Laudrup, der vurderer, at omkring 70 procent af årets billetter lige nu er udsolgt.


Fra Folkemødet 2019. Så tæt kommer vi ikke til at sidde i år. Foto: Torben Østergaard Møller

Interessen fordeler sig jævnt

Kravet om billetbooking er i år et særligt coronakrav, der kun tillader deltagerne at booke sig ind på én af Folkemødets scener til enten morgen, middags- eller aftenprogrammet pr. dag.

Og selvom Folkemødet i år tager sig ud i en anden og noget mere restriktiv form, så oplever direktøren en stor velvilje blandt både deltagere og arrangører.

– Det er jo første gang, vi laver et coronatilpasset folkemøde, og vi kunne ikke vide, hvordan det ville blive taget imod. Men jeg er så imponeret over, hvor pænt folk tager det, og den opbakning, vi mærker. Min oplevelse er, at man virkelig gerne vil folkemødet i år, selvom det er anderledes, siger Camilla Laudrup. Man har i år 12 scener inklusiv hovedscenen, hvor statsminister Mette Frederiksen (S) og Venstres Jakob Ellemann-Jensen vil tale til fredagens middagsprogram. Dermed blev dette program dog også totalt udsolgt allerede første dag, man åbnede for billetsalget. Siden har flere programmer fulgt trop, hvor Camilla Laudrup generelt oplever, at interessen fordeler sig jævnt.

– Det er klart, at Folkemødets hovedscene med partiledertalerne er meget populær, og det er traditionen tro også kernen i Folkemødet. Men ellers er det mit indtryk, at interessen fordeler sig meget jævnt over de forskellige scener og tidsrum, siger Camilla Laudrup.

Brug ventelisten

Er man dog en af dem, der er gået forgæves til tasterne, for at booke en nu udsolgt scene, opfordrer direktøren til, at man bruger den online venteliste på Folkemødets hjemmeside.

Det er nemlig muligt, at flere billetter senere kan blive frigivet til dette års Folkemødet.

– Vi har lige nu frigivet størstedelen af billetterne, men vi skal også sikre os, at alle vores arrangører, som laver debatterne, også kan komme ind. Så jeg vil opfodre alle til at skrive sig på venteliste, fordi der vil være mulighed for, at vi vil kunne frigive flere billetter, siger Camilla Laudrup. Både venteliste og billetbooking til årets program kan tilgås på Folkemødets hjemmeside.

Folkemødet 2021

Folkemødet 2021 løber af stablen fra den 17.-19 juni

Årets coronatilpassede folkemøde vil i år foregå i området omkring Cirkuspladsen og Danchells Anlæg i Allinge.

Her vil området blive opdelt i fire sektioner, der hver kan have op til 500 siddende deltagere.

Hovedscenen har sin egen sektion, mens de resterende 11 scener er fordelt ud over tre sektioner.

Og her har man på alle scener indlagt tre programblokke af morgen, middag og aften, som i år skal booke billet til.

Som deltager kan man kun booke billet til èn programblok på én scene om dagen.

En række scener har allerede udsolgt, mens det dog kun er fredagens middagsprogram der lige nu er helt udsolgt på alle scener. 

Folkemødet 2021 har desuden et digitalt spor i år, hvor syv af scenerne vil blive livestreamet på Folkemødets hjemmeside.