Sporene efter Nicki Aabank ebber ud

Sporene efter Nicki Aabank ebber ud
Tirsdag eftermiddag sendte Missing People frivillige ud i gruppe til forskellige områder, for at lede efter den forsvundne Nicki Aabank Gudbergsen. Foto: Jens-Erik Larsen
| 9. JUN 2021 • 10:12

9. JUN 2021 • 10:12

EFTERSØGNING

21-årig Nicki Aabank Gudbergsen er onsdag meldt savnet på fjerde dag, og der begynder at være langt mellem sporene.

Det fortæller efterforskningsleder og vicepolitiinspektør ved Bornholms Politi, Henrik Schou.

– Lige nu står vi i venteposition.

– Det er vi både ud fra, at vi ikke har noget at gå efter, og at det er ressourcetungt at køre eftersøgningen i det gear, vi gjorde i de første par dage.

Det betyder, at eftersøgningen fra politiets side er gået ind i en mere afventende fase, men efterforskningslederen understreger, at politiet ikke har indstillet eftersøgningen.

– Nej, vi indstiller ikke eftersøgningen.

– Altså, hvis vi kommer der til, at han ikke er fundet efter én uge, så overgår sagen til en afdeling i Rigspolitiet, som samler de her sager med eftersøgte, som har været væk længe. Så den vil altid køre.

I det øjeblik et nyt brubart spor tikker ind hos politiet, er de med det samme klar til at skrue op for eftersøgningen igen.

– Vi har ikke så meget at gå efter, og de ting, vi har fået, har vi sådan set løbet op, uden at det gav noget, så vi venter på, at der kommer nogle flere oplysninger. Måske et nyt område, siger Henrik Schou, der også oplyser, at man holder øje med Nicki Aabanks telefon, kreditkort og andre digitale spor.

Samme områder finkæmmes

Tirsdag eftermiddag indgik organisationen Missing People i eftersøgningen af Nicki Aabank, hvor de i dialog med politiet vil afsøge områder, hvor den unge mand kan tænkes at være gået igennem natten til søndag.

– Jeg har lige talt med Missing People, der går i gang med deres søgning, og det koordinerer vi i den forstand, at hvis de ser noget, der er interessant , så overtager vi, siger Henrik Schou.

I samråd med familien har Missing People desuden lukket facebook-gruppen "Nicki eftersøgning 6/6-21". Det sker, fordi familien har brug for ro, og Missing People helt har overtaget det praktiske.

I den forbindelse skriver formand for Missing People, Vivian Winther Eriksen, på Facebook:

"I vil opleve, at rigtig mange steder vil blive afsøgt igen, det betyder ikke, at det i har afsøgt ikke bliver anerkendt, for det gør det bestemt. Men hvis vi skal have overblikket, vil vi gerne igennem igen".