Sommerskolen fik fart på – helt op til 260 kilometer i timen

Sommerskolen fik fart på – helt op til 260 kilometer i timen
Merete Verner Krogh er en af lederne på sommerskolen. Hun kunne godt have ønsket sig, at der var lidt flere børn med. Foto: Jens-Erik Larsen
MOTION | HASLE | ABONNENT | 14. JUL 2021 • 06:24
Holger Larsen
Journalist
MOTION | HASLE | ABONNENT
14. JUL 2021 • 06:24

Inde i klubhuset er kanelsneglene ved at være klar til at komme i ovnen. Ude på fodboldbanen er badmintontræner Doris Carlsen mødt op for at introducere børnene for speedminton.

Vi er til Hasle Idrætsforenings sommerskole, som mandag-torsdag i denne uge er et af mange tilbud om sommerferieaktiviteter for børn på Bornholm.

Her kan man tilmelde sig for enkelte dage eller for alle fire dage, fortæller Merete Verner Krogh, der er en lederne på sommerskolen.

– Vi har 10-13 børn hver dag. De fleste er fra Hasle, men her er også børn fra Nexø og Rønne, og så er der et par stykker fra Kalundborg. Aktiviteterne er ellers kun for børn på Bornholm, men da vi havde god plads, har de fået lov til at være med. De bor i sommerhus ved Hasle og har en tilknytning til området, siger Merete Verner Krogh.

På sommerskolen prøver børnene nogle af de idrætsgrene, der er på programmet i Hasle. Speedminton er det dog ikke, men det kan det måske komme. Det er en form for udendørs badminton med en særlig ketsjer og en mindre vindfølsom bold, som kan komme helt op på 260 kilometer i timen – hvis der altså bliver slået til.

– Når man først kommer i gang, er det rigtig sjov, siger Doris Carlsen, der selv har investeret i to sæt til speedminton.


Badmintontræner Doris Carlsen var mødt op for at introducere børnene for speedminton – udendørs badminton. Foto: Jens-Erik Larsen

Det er således kun fire ad gangen, der kan spille speedminton. Resten kan spille fodbold med fodboldtræner Camilla Liv Andersen.

Morgenhygge

Der er et dagsprogram fra klokken 9 til 15. Hver dag starter med morgenhygge, og der er bagning på programmet, inden de idrætslige aktiviteter starter. Tirsdagen skulle ifølge programmet slutte med bankospil.

– Men børnene vil hellere spille computer og Fifa, så det får de lov til i eftermiddag, siger Merete Verner Krogh.


Anton var tirsdag med på Hasle IF’s sommerskole. Han nøjedes med en enkelt dag, da der også skal være tid til blandt andet camping og Brændesgårdshaven, som han elsker. Anton er ni år. – Om 22 dage fylder jeg 10, fortalte han. Foto: Jens.Erik Larsen

Andre aktiviteter i løbet af ugen er kroket, bordtennis, petanque, naturtræning, sækkevæddeløb og e-sport, hvor Hasle IF får et nyt tilbud.

– Det er et fantastisk tilbud og helt gratis for børnene, men vi kunne sagtens have været dobbelt så mange, siger Merete Verner Krogh.


Ferieaktiviteter

Bornholms idrætsforeninger og kulturinstitutioner har i sommerferien en lang række gratis aktiviteter for bornholmske børn i alderen 6-17 år.

Aktiviteterne gennemføres med tilskud fra Bornholms Regionskommune, DGI, DGI Bornholm og Sparekassen Bornholms Fond.

Man kan finde en oversigt over aktiviteterne på DGI Bornholms hjemmeside.