Sommerhusejere storrenoverer på Balka og Dueodde

Sommerhusejere storrenoverer på Balka og Dueodde
Bygma Nexø Byggecenter. Foto: Berit Hvassum
| ABONNENT | 30. MAR 2021 • 10:02
Af:
Aleksander Klug
| ABONNENT
30. MAR 2021 • 10:02

ERHVERV

Der er i disse dage rygende travlt hos Bygma Nexø Byggecenter. Faktisk så travlt, at da Bornholms Tidende fanger butikschef Martin Birk, er det kun det tredje opkald, han har haft tid til at tage i løbet af dagen.

– Der er voldsomt travlt. I dag er der rigtig, rigtig mange malerprodukter, der finder vej ud af butikken, men genrelt har vores Bo Grønt afdeling rigtig travlt, og her i byggecenteret er det værktøj, beslag og maling og selvfølgelig byggematerialer.

Et år med coronanedlukninger og hjemmearbejde har fået mange danskere til at gå i gang med diverse byggeprojekter og renovationer, og det betyder også noget for hvem, der køber stort ind hos Bygma.

– Vi har jo omkring 1.000 sommerhuse liggende i baghaven ved Balka og Dueodde, og vi kan se, at mange af dem, der kommer nu, ikke er fastboere, det er sommerhusejere, lyder det fra Martin Birk.

– Allerede i efteråret kunne vi se, at sommerhusejerne gjorde mere ud af at gøre deres sommerhuse mere i stand i forhold til tidligere.

Trangen til at bygge nyt og renovere kan også mærkes hos landets kommuner, der ifølge DR er ved at drukne i byggeansøgninger. Ifølge mediet er det sær sommerhuse, der bliver købt, bygget eller renoveret i stor stil.

Flere kommuner beretter, at de har modtaget mellem 20 og 50 procent flere ansøgninger om byggetilladelser det seneste år.