Socialdemokratiet imødegår kritik af rådhusbyggeri: Kommunens ansatte er ikke mursten

Socialdemokratiet imødegår kritik af rådhusbyggeri: Kommunens ansatte er ikke mursten
Den socialdemokratiske gruppe i kommunalbestyrelsen drøftede tirsdag rådhusprojektet, som tegner til at blive et centralt valgkampsemne.
RÅDHUSBYGGERI | KNUDSKER | 15. SEP 2021 • 08:18
Jakob Nørmark
Journalist
RÅDHUSBYGGERI | KNUDSKER
15. SEP 2021 • 08:18

Socialdemokratiet og Venstre besluttede at afsætte 114 millioner kroner til rådhusplanen, der indebærer stort nybyggeri på Snorrebakken og omfattende renoveringer af administrationsbygningerne på Ullasvej og i Tejn.

Budgetaftalen har mødt kritik fra begge politiske fløje anført af Enhedslisten og Bornholmerlisten, der stemte imod beslutningen i juni. Dansk Folkeparti har skiftet holdning til projektet på grund af de konsekvenser rådhusbyggeriet får for andre anlægsprojekter, som enten må udskydes eller opgives helt.

Den socialdemokratiske gruppe i kommunalbestyrelsen drøftede tirsdag rådhusprojektet, som tegner til at blive et centralt valgkampsemne, på et internt møde. Efterfølgende har gruppeformand Bente Helms udsendt en pressemeddelse, hvor socialdemokraterne angriber modstandernes argumenter:

"Der er på ingen måde tale om prestigebyggeri, men en nødvendig renovering og tilpasning til de krav og forventninger, som nuværende og kommende medarbejdere har," skriver borgmesterpartiet.

"Det kan undre, at vores ansatte af flere politikere i valgkampen forvandles til mursten. Det handler om mennesker og ordentlige arbejdsforhold. BRK kommer til at kæmpe for at få den nødvendige arbejdskraft, så det nytter ikke med mangel på plads, dårligt indeklima og spredt sagsbehandling", står der i pressemeddelelsen.

"Der er et stort behov for at samle medarbejdere indenfor samme faglige fællesskab i nyrenoverede og sunde lokaler med mere plads og sikre både et bedre fysisk arbejdsmiljø og bedre service overfor borgerne".

At opprioriteringen af arbejdsmiljøet resulterer i, at andre anlægsprojekter som blandt andet plejecentret Toftegården i Hasle, Allinge Børnehus og ungdomshus i remisebygningen i Rønne må vente, berører Socialdemokratiet ikke i pressemeddelelsen. Det påpeges blot, at kommunens økonomi gør det muligt at investere i både borgere og bygninger:

"Vi har nu en opsparet kassebeholdning, som kan investeres i både mennesker og mursten.