Sneglade bornholmerne valfartede til Almindingen

Sneglade bornholmerne valfartede til Almindingen
Vinter ved Kongemindet. Foto: Jens-Erik Larsen
| 17. JAN 2021 • 17:10
Af:
anette-vestergaard

17. JAN 2021 • 17:10
FRILUFTSLIV

Udsigten til at få noget frisk luft og et par centimeter sne under kælken fik søndag hundredvis af bornholmere til at søge mod Almindingen. Trafikken var tæt på Rytterknægten, hvor familier og børn i flyverdragter pendulerede op og ned af bakkerne, og der var også masser af mennesker i Ekkodalen, hvor restauratøren i Ekkodalshuset har et lille weekendudsalg af suppe og kakao i kiosken hen over vinteren.


– Du kan se, der er helt fyldt op, siger Christian Froberg Dahl og nikker hen mod parkeringspladsen, hvor alle pladser er optaget.

Han og hustruen Joan havde egentlig planer om at holde vinterlukket i år, men idéen om at åbne et lille suppekøkken i weekenderne under nedlukningen har fået en varm modtagelse blandt de lokale.

– Vi følger retningslinjerne, og alle vil jo gerne ud, siger Christian Froberg Dahl, der fortsætter med at have weekendåbent frem til 1. marts, hvor sæson 2021 efter planen skydes i gang.

Området omkring Rytterknægten var mest besøgt, men der blev også kælket flittigt på den gamle kælkebakke ned mod Segenvejen og på bakken op til Christianshøj.