Skytte jubler: Kæmpe investering i kasernen er kun starten – der er meget mere i vente

Skytte jubler: Kæmpe investering i kasernen er kun starten – der er meget mere i vente
Også næste skridt kommer til at koste langt over 100 millioner kroner, siger garnisonskommandant Ulrik Skytte, som påpeger, at de gamle, røde træbygninger ikke er tidssvarende. Arkivfoto: Jacob Jepsen
NYHED | ABONNENT | 27. NOV 2022 • 15:52
NYHED | ABONNENT
27. NOV 2022 • 15:52

Garnisonskommandant Ulrik Skytte fortæller, at der venter endnu flere investeringer  på Almegårds Kaserne.

– Det er superglædeligt, det er superfantastisk, og det er virkelig positivt for kasernen.

Sådan lyder en kommentar fra garnisonskommandant Ulrik Skytte på Almegårds Kaserne til, at kasernen nu står til at få en omfattende opgradering.

Byggeriets dagblad Licitationen har således offentliggjort, at Forsvarsministeriets Ejendomsstyrelse har udbudt en hovedentreprise, som skal give Almegårds Kaserne et tiltrængt kvalitetsløft, og at denne entreprise har en værdi på 190 millioner kroner.

For Ulrik Skytte er det ikke som sådan en nyhed, idet han på de indre linjer siden slutningen af juni har haft kendskab til, hvad der var underopsejling, men nu er katten altså sluppet ud af sækken, og han kan fortælle om, hvad licitationen nærmere går ud på:

Værkstedsgarage til vedligeholdelse af køretøjer og den udrustning, som en eskadron har, materielfaciliteter, badefaciliteter, omklædningsfaciliteter og undervisningsfaciliteter.

– Og det bliver der alt sammen bygget tre af, så der er faciliteter til hver af de to eskadroner, som vi har nu, og også til den tredje eskadron, som bliver opstillet fra sommeren 2025, siger han.

– Så det er både en generel opgradering af de lidt gamle faciliteter, vi har på kasernen, men i den grad også en sikring af fremtiden, når vi får den tredje eskadron, og kasernen udvider.

Det er positivt, synes han, at det nu med udbuddet af licitationen er kommet til offentlighedens kendskab, hvad der skal ske.

– Vi er utroligt glade for det, siger han.

– Det er et vigtigt skridt på vejen. Det, der mangler bagefter, når denne licitation er overstået, er indkvarteringsfaciliteter til den kommende tredje eskadron. Nu er vi et godt skridt på vejen, men vi er ikke i mål endnu, så vi ser frem til også næste skridt, som handler om den indkvartering, for vi har simpelthen ikke plads til den tredje eskadron på kasernen nu.

Ved at være slut

Der taler vi også nybyggeri?

– Ja, og det bliver også i den helt store prisklasse, siger Ulrik Skytte.

– Jeg har ingen præcise tal, men jeg kan gætte mig til, at vi taler langt over 100 millioner kroner. Om det så er 200 eller 300 millioner, ved jeg ikke, men kasernen er helt klart på vej til en generel opgradering. Vores gamle, røde træbygninger er hyggelige og smukke, men de er slet ikke tidssvarende, de er jo bygget i 1946-47, og det er ved at være slut med, hvor meget de kan blive opgraderet ved, at man lapper lidt på dem.

– Så vi er rigtig glade for, at vi går ind i en ny tid nu med de standardgarager, som vi kalder dem, og som jo er alt, hvad en eskadron skal bruge – bortset fra sovefaciliteter, siger han.

Hver af de tre eskadroner, Almegårds Kaserne kommer til at rumme fra 2025, er på cirka 140 mand, fortæller garnisonskommandanten.

– Så når vi ser det hele vejen rundt, er kasernen virkelig på vej til en opgradering, siger han.