Skoleelever kommer tættere på naturen
I den kommende uge er der Naturvidenskabsfestival for skoleelever landet over. På Bornholm er temaet for i år "Helt Vildt - på Bornholm". Foto: Ulla Dideriksen, Skoletjenesten Bornholm

SKOLE | BORNHOLM
22. SEP 2021 • 14:27

Skoleelever kommer tættere på naturen

Over 2.000 skoleelever skal i den kommende uge ud af klasseværelserne og tættere på naturen, når der er Naturvidenskabsfestival. Sammen med lokale aktører har Skoletjenesten Bornholm samlet over 100 aktiviteter, der skal give elever og lærere nye oplevelser med naturen.


I den kommende uge er der Naturvidenskabsfestival over hele Danmark.

Igen i år sørger Skoletjenesten Bornholm for, at over 2.000 skoleelever fra skoler over hele Bornholm kommer ud og får naturvidenskabelige oplevelser i lokalsamfundet.

Temaet for årets Naturvidenskabsfestival er Helt vildt – på Bornholm.

Det skriver Skoletjenesten Bornholm i en pressemeddelelse.

Årets tema er i tråd med Bornholm Regionskommunes ambition om at blive en vild kommune og forøge biodiversiteten, ifølge Skoletjenesten Bornholm underbygger temaet også arbejdet for at forankre grøn dannelse i undervisningen på skolerne.

Kataloget for Naturvidenskabsfestivallen viser over 100 forskellige aktiviteter, som er arrangeret af aktører som blandt andet NaturBornholm, BOFA, Ivandet og Bornholms Middelaldercenter.

Aktiviteterne er spredt udover hele øen.

I Melsted kan eleverne besøge madkulturhuset Gaarden og prøve at sanke til et måltid mad, som skal tilberedes over bål.

På Natur Bornholm kan eleverne høre mere om, hvad ”Vild med Vilje” er for et koncept, og hvordan de selv kan indgå i arbejdet for en større mangfoldighed i naturen.

For de store elever er der også mulighed for at komme på tur i Døndalen, hvor en tredjedel af skoven er urørt skov. De kan også besøge Bornholms Rovfugleshow og lære om dyrernes anatomi og udvikling.

Der er altså planlagt et væld af naturvidenskabelige aktiviteter, og det foregår altsammen fra mandag den 27. september til og med fredag den 1. oktober.Flere nyheder