Skolechef om udvidet teststrategi: ‘Hvis vi skal teste eleverne, skal vi op i en helt anden liga’
Vi har et tæt og godt samarbejde med Center for Sundhed, som har ansvaret for at kvalitetssikre testningen, siger Tine Schloss Pedersen. Arkivfoto: Berit Hvassum

18. FEB 2021 • 16:58 • AF METTE-MARIE ANDERSEN • GRATIS

Skolechef om udvidet teststrategi: ‘Hvis vi skal teste eleverne, skal vi op i en helt anden liga’

GENÅBNING

Center for Skole og Center for Sundhed har lige nu et ekstraordinært tæt samarbejde om at blive klar til at teste personalet på de bornholmske skoler.

Det fortæller skolechef Trine Schloss Pedersen.

– Vi har travlt med at blive helt klar til at teste vores personale på skolerne to gange om ugen. Det bliver vi klar til i næste uge. Vi har nedsat to mindre pode-teams, som nu skal klædes på til den opgave. De får et uddannelsesforløb på mandag, som er det samme forløb som podere på lyntestcentrene i hele landet har fået, siger hun.

Ifølge Trine Schloss Pedersen består de to pode-teams af en bredt sammensat gruppe medarbejdere.

– Det er både unge og lidt ældre bornholmere, der har påtaget sig den opgave. Vi er superglade for, at de vil hjælpe os, og vi har et tæt og godt samarbejde med Center for Sundhed, som har ansvaret for at kvalitetssikre testningen, siger hun.

Kræver større kapacitet

Regeringen, Danske Regioner og KL har meldt ud, at de ældre elever måske kan vende tilbage i skole fra 1. marts, men at det vil kræve, at også eleverne bliver testet to gange om ugen.

Hvis Center for Skole får pålagt den opgave, så skal der også oprustes i kommunens pode-teams, siger Trine Schloss Pedersen.

– Der er jo snak om, at vi måske også skal til at være gearet til at teste de ældre elever. Der er fortsat mange ubekendte i det her, og vi mangler nogle centrale udmeldinger, før vi ved, hvad vi skal. Men det er klart, at hvis vi skal det, så er det ikke nok med de pode-teams, vi har nu. Så får vi brug for større kapacitet, men der er vi også nødt til at få mere at vide, før vi kan sætte det i gang. Så er vi oppe i en helt anden liga, og så skal der komme en mere central udmelding om, hvordan vi skal gøre det, siger hun.

En anderledes opgave

Det er endnu ikke sikkert, at samfundet og dermed folkeskolerne åbner yderligere op.

Men hvis regeringens eksperter giver grønt lys til, at alle skoleelever kan komme tilbage 1. marts, vil det være nødvendigt med 160.000 test om dagen. Det skriver lærernes fagblad Folkeskolen.

Formanden for Kommunernes Landsforening, Jacob Bundsgaard, fortalte på tirsdagens pressemøde, at kommunerne ikke forventer, at det vil kunne klares med hjælp fra private aktører. Det vil kræve, at kommunerne selv bygger testkapacitet op på skolerne.

Trine Schloss Pedersen er først og fremmest fokuseret på opgaven med at teste personalet på skolerne, indtil der kommer yderligere udmeldinger fra regeringen.

– Lige nu har vi fokus på den opgave, vi har fået her og nu med at teste vores personale på skolerne. Det er en noget anderledes opgave, må jeg sige, men vi har supergod hjælp fra Center for Sundhed. Så må vi se, hvad udmeldingen bliver omkring de ældre elever. Jeg har en formodning om, at eleverne på mellemtrinnet får lov at komme tilbage omkring 1. marts, men det er der jo ikke vished om endnu, siger hun.
Bornholms Tidende
Nørregade 11-19
DK-3700 Rønne
CVR Nr: 35244115

Tlf.: 5690 3000
E-mail: Redaktionen

Chefredaktion
Øjvind Hesselager (chefredaktør)
oh@bornholmstidende.dk

Direktion
Kim Eland (adm. direktør)

Webmaster: Webmaster

Kontakt
Kontakt os
Abonnementsbetingelser
Cookie og privatlivspolitikHotline
Har du et tip eller hastende
redaktionelle henvendelser uden
for kontortid er du velkommen til at bruge linket her:Tip avisen.

© Copyright 2021 Bornholms Tidende.