Skole er snart klar med ny leder

Skole er snart klar med ny leder
Svaneke Friskole. Foto: Jens-Erik Larsen
| 14. JAN 2021 • 11:02
Af:
laust uhrskov jordal

14. JAN 2021 • 11:02
SKOLE

Svaneke Friskole slog midt i december en stilling op, hvor skolen søger en ny skoleleder. Der er ansøgningsfrist fredag den 15. januar, og første runde af ansættelsessamtaler begynder onsdag den 20. januar, mens anden runde starter den 27. januar. Svaneke Friskoles bestyrelsesformand Rasmus Kvist håber på, at friskolen kan have en ny skoleleder fra starten af næste måned.

– Det kommer selvfølgelig an på, hvem vi ansætter og hvordan og hvorledes, men vi satser på, at vi kan få ansat én så hurtigt som muligt, siger Rasmus Kvist.

Der er stadig lidt tid inden deadline på ansøgninger, så bestyrelsesformanden vil endnu ikke udtale sig om, hvor mange ansøgere, der er til posten, og hvor i landet ansøgerne kommer fra, men han kan afsløre, at der er flere ansøgere, der har vist interesse for at komme og besøge skolen, og at der i ansøgningsperioden har været mindst én rundvisning på skolen.

Vanskeligt under corona

Vi er midt i en coronanedlukning, og med de mange restriktioner, der er lige nu, er det ikke en helt simpel opgave at finde en ny leder på friskolen.

– Proceduren i sådan en ansættelse bliver lidt vanskeligere med corona. Bare alt det praktiske med hensyn til samtalerne om, hvor mange vi kan være og sådan noget, det skal vi lige finde ud af. Det er ikke det nemmeste tidspunkt at gøre det på, siger bestyrelsesformanden.

– Derudover skal vi også lige overveje, hvordan vi gør det, når skolelederen skal starte på arbejde, hvis nedlukningen til den tid ikke er overstået, og alle børnene er sendt hjem, siger Rasmus Kvist.

Svaneke Friskoles tidligere skoleleder Lasse Dalén Andersen fratrådte sin stilling i efteråret efter interne uroligheder på friskolen, der også betød at fire ud af skolebestyrelsens fem medlemmer valgte at gå. De seneste par måneder har der været ro i skolens ledelse og bestyrelse, og derfor mener skolen at tiden er inde til at finde en ny skoleleder.

Siden efteråret har Susanne Engset og Ole Hald fungeret som midlertidige skoleledere.