Skiftende grænseregler skaber forvirring

Skiftende grænseregler skaber forvirring
De skiftende regler for indrejse i Sverige og Danmark skaber forvirring på begge sider af grænsen, fortæller Sveriges Radio. Arkivfoto: Berit Hvassum
| 15. FEB 2021 • 08:30
Henrik Nielsen
Journalist

15. FEB 2021 • 08:30

REJSERESTRIKTIONER

Det er ikke kun rejsende fra og til Bornholm, som synes, det er besværligt med de nuværende restriktioner, når man ønsker at krydse grænsen mellem Danmark og Sverige. Den oplevelse er der mange, der har på begge sider af grænsen. Det fortæller Sveriges Radio.

Især de skiftende regler på begge sider af grænsen skaber forvirring og fører til, at flere bliver afvist.

– Hver gang, der kommer nye regelændringer, ser vi, at folk ikke har sat sig ind i reglerne, siger Morten Juel Hansen, som er vicepolitiinspektør i Københavns Politi og operativ chef for politiet i Københavns Lufthavn og dermed grænsekontrollen ved Øresundsbroen, til Sveriges Radio.

Han kan godt forstå, at regelændringerne skaber forvirring.

– Det har jeg stor forståelse for. Det tror jeg, alle politifolk har, for vi kan også blive forvirrede som politifolk, når reglerne ændrer sig hele tiden, siger han.

Både fra dansk og svensk side er reglerne ændret flere gange, siden der blev indført grænserestriktioner.

– Folk er meget i tvivl, om de må komme ind både i Sverige og Danmark med de rejserestriktioner, der er, for de bliver ændret hele tiden, fortæller Pia Jacobsen til radioen. Hun har stiftet facebookgruppen "Øresundspendler – I klemme mellem 2 lande", hvor rejserestriktioner og -regler er det dominerende emne for tiden.