Skader på havnebad skal begrænses, før de bliver dyrere

Skader på havnebad skal begrænses, før de bliver dyrere
Det vurderes, at arbejdet på flydepontonen kommer til at vare i to-tre uger. Det ventes, at kajstrækningen bliver spærret af under udførelsen. Arkivfoto: Jens-Erik Larsen
FRITIDSLIV | HASLE | ABONNENT | 15. OKT 2021 • 11:00
Holger Larsen
Journalist
FRITIDSLIV | HASLE | ABONNENT
15. OKT 2021 • 11:00

Kommunalbestyrelsen godkendte bevilling på 120.000 kroner til reparation af Hasle Havnebad.

– Det her handler om at begrænse skaden, før den bliver dyrere, sagde Leif Olsen (SF), da kommunalbestyrelsen torsdag bevilgede et tilskud på 120.000 kroner til en reparation af Hasle Havnebad.

– Det er en nødvendig reparation. Jeg synes, det er lidt tidligt, at det er nødvendigt. Garantiperioden er udløbet, og der er konstateret nogle revner, som koster meget. Hvis vi ikke får dem repareret, kommer de til at koste endnu mere, uddybede Leif Olsen, formand for det udvalg (natur og miljø), som havnebadet sorterer under.

Hasle Havnebad blev taget i brug i 2013 som en del af udviklingsprojekterne i Hasle – på havnen og i byen.

Der har været flere problemer med havnebadet, men Leif Olsen understregede, at man forbindelse med byggeriet har handlet efter den bedst mulige rådgivning om brug materialer. Det erklærede Carsten Scheibye (V) sig enig i og tilføjede:

– Hele projektet om udviklingen af Hasle har været en dundrende succes, herunder havnebadet. Så vi kan kun støtte bevillingen.

Der er i løbet af konstruktionens levetid observeret revnedannelser i havnebadets betonoverflade. En ekstern rådgiver har efter en undersøgelse fastslået, at eksisterende revner udbedres, fremgår det af dagsordenen. Revnerne skal kradses ud, og der skal etableres en overfladebehandling med henblik på at undgå nedbrydning af jernbetonen.