Problem løst: 'Sig det til chaufføren, hvis du skal nå færgen til Køge'

Problem løst: 'Sig det til chaufføren, hvis du skal nå færgen til Køge'
Bornholmslinjens nye morgenafgange med Povl Anker fra Rønne til Køge klokken 8.00 tog ikke højde for rejsende, der ankommer til Rønne med BAT’s busser. Men nu er der fundet en løsning. Foto: Jens-Erik Larsen
| 22. JAN 2021 • 16:28
Jakob Nørmark
Journalist

22. JAN 2021 • 16:28

TRANSPORT

Bornholmslinjens nye morgenafgange med Povl Anker fra Rønne til Køge klokken 8.00 var en tilføjelse til sejlplanen, som mange havde efterspurgt. Men der var et lille problem med afgangstidspunktet, som borgmester og formand for Trafikkontaktrådet Thomas Thors i første omgang foreslog Transportministeriet. Det tog ikke højde for rejsende, der ankommer til Rønne med BAT’s busser. Trafikkontaktrådet foreslog at skubbe afgangstidspunkterne med en halv time, men det kunne ikke lade sig gøre, fortæller Molslinjens pr- og kommunikationschef, Jesper Maack.

– Vi har udgivet sejlplanen, er begyndt at booke folk på afgangen og, ikke mindst, har vi lavet vagtplanen for vores personale, forklarer han.

Men færgerederiet har fundet en anden løsning på problemet. Der er nemlig lavet en aftale med BAT om, at busselskabet vil kontakte Bornholmslinjen, hvis der stiger færgepassagerer om bord på bussen. Chaufføren vil orientere BAT’s driftscenter, der giver beskeden videre til Bornholmslinjens mandskab i Rønne. Alle gående passagerer på afgangene med Povl Anker skal med en shuttlebus fra færgeterminalen, da den nyrenoverede færge afgår fra krydstogtkajen på sydhavnen.

– Den venter, hvis BAT ringer, og på den måde kan vi skovle de sidste op, hvis der er nogen buspassagerer, der skal med, fortæller Jesper Maack.

Han forventer, at ganske få vil have brug for den særlige behandling, da der indtil videre kun er solgt mellem to og seks billetter til gående rejsende.

Tre af BAT’s ruter ankommer ifølge Jesper Maack til Rønne Havn i minutterne omkring klokken 8, og med den nye aftale mellem trafikselskaberne kan Povl Ankers afgangstidspunkt betegnes således:

– Klokken 8-cirka, siger Jesper Maack.

De nye dag-afgange til Køge, som kompenserer for den begrænsede trafik via Ystad under den svenske grænselukning, gennemføres første gang lørdag 23. januar og fortsætter indtil videre måneden ud.