SF er klar med 23 siders valgprogram: 'De seneste måneder har været skuffende'

SF er klar med 23 siders valgprogram: 'De seneste måneder har været skuffende'
Leif Olsen og det øvrige SF-hold er klar med valgprogrammet. Foto: Berit Hvassum
POLITIK | BORNHOLM | ABONNENT | 19. OKT 2021 • 09:10
Holger Larsen
Journalist
POLITIK | BORNHOLM | ABONNENT
19. OKT 2021 • 09:10

I 2025 skal planen for eldrift af BAT gennemføres, på ældreområdet skal der skabes muligheder for (øget) tilkøb af ydelser, der skal etableres et moderne børnehus i Allinge, Kildebakken, Heldagsskolen og 10. klassecentret skal bevares som selvstændige skoletilbud, og Bornholm skal have flere uddannelser.

SF-Bornholm er klar med et 23 sider langt valgprogram, som beskriver forslag og ideer, som SF vil arbejde for i den kommende kommunalbestyrelse (2022-2025).

– Programmet dækker stort set samtlige emner i den kommunale hverdag på Bornholm, men selvfølgelig er der elementer, som vi prioriterer højere end andre, skriver SF-Bornholms kandidater og formand Lars Jørgensen i en pressemeddelelse og nævner i en ikke-prioriteret rækkefølge:

Dagpasning og folkeskole, natur, miljø og bæredygtig udvikling, ældrepleje og udsatte borgere.

Blandt partiets helt konkrete mål kan nævnes: I 2025 skal planen for eldrift af BAT gennemføres, på ældreområdet skal der skabes muligheder for (øget) tilkøb af ydelser, der skal etableres et moderne børnehus i Allinge, Kildebakken, Heldagsskolen og 10. klassecentret skal bevares som selvstændige skoletilbud, og Bornholm skal have flere uddannelser.

Skuffende udvikling

– De seneste måneder har været skuffende, og det vil også bremse den positive udvikling på Bornholm, mener partiet og fortsætter:

– Når det er sagt, så skal man også huske, at der har været en positiv udvikling på nogle af områderne – for eksempel De små børns Bornholm, ældreanalysen og naturpolitik.

– Men vi er heller ikke nået i mål endnu. For SF-Bornholm er det afgørende, at udviklingen fortsættes, og det kræver efter SF-Bornholms mening, at der er brug for en konstituering til venstre, skriver partiet videre.

SF spås i den seneste meningsmåling uændret et mandat i den nye kommunalbestyrelse, og det vil i givet fald gå til spidskandidat Leif Olsen. De øvrige på listen er Joan Prahl Parente, Nikolaj Fjellerad og Bo Haxthausen.