Schow: Vælgertilslutning kan hurtigt vende igen

Schow: Vælgertilslutning kan hurtigt vende igen
Søren Schow tror på, at den næste måneds valgkamp kan flytte rundt på vælgertilslutningen. Foto: Jacob Jepsen
MENINGSMÅLING | BORNHOLM | ABONNENT | 15. OKT 2021 • 15:30
Holger Larsen
Journalist
MENINGSMÅLING | BORNHOLM | ABONNENT
15. OKT 2021 • 15:30

Venstreleder tror, at den sidste måneds valgkamp vil give nye tendenser.


– Hver gang, der kommer en ny meningsmåling, er der store udsving. Jeg ved ikke, om vælgerne virkelig flytter sig så hurtigt...

Venstres borgmesterkandidat Søren Schow kalder den nye meningsmåling fra Jysk Analyse / TV 2/Bornholm for "spændende". Han vælger at glæde sig over, at Venstre ser ud til næsten at holde skindet på næsen. Dog vil man miste et mandat i forhold til repræsentationen i den nuværende kommunalbestyrelse, og i forhold til de seneste meningsmålinger er der tilbagegang.

En anden debat

Men Søren Schow ser alligevel lyst på tingene for Venstre:

– Jeg synes, at vi mangler at komme rigtig i gang med valgkampen, og den vil kunne flytte rundt på nogle stemmer. Nu har der været enormt meget negativ fokus på os fra dem, der ikke er med i budgetforliget. Nu er det på plads, og så tror jeg, at der kommer en anden debat. Vi kommer selv med vores valgprogram i næste uge, hvor vi vil fortælle borgerne om, hvad vi vil. Jeg forventer også, at de andre partier nu vil til at fortælle, hvad de vil med Bornholm i de kommende år i stedet for bare at kritisere os, siger Søren Schow.

Vil vise retningen

Trækker I nogle hvide kaniner op af hatten i næste uge?

– Vi vil præsentere en politik, der viser en retning for fremtiden, hvor vi bevæger os væk fra "bistandsbornholm". Det håber jeg kan være med til at flytte nogle stemmer, for jeg synes ikke, at vi kan være tilfredse med, hvordan det er gået for Bornholm i de seneste år. Derfor undrer det mig, at der stadig er så stor tilslutning til partierne i den røde blok.

– Når det i meningsmålingerne kan gå så hurtigt i én retning, kan det også meget hurtigt gå i en anden retning, og jeg tror, at mange vælgere endnu ikke har besluttet sig, så det er også dem, at den sidste måneds valgkamp kommer til at handle om, slutter Søren Schow.