Schow: Det er en tikkende bombe under ældreplejen
Søren Schow (V) er klar til at se mod Sverige og de baltisle lande for at finde løsninger på ældreplejens rekrutteringsproblemer. Foto: Berit Hvassum

ÆLDRE | BORNHOLM
27. SEP 2021 • 08:02
Henrik Nielsen
Journalist

Schow: Det er en tikkende bombe under ældreplejen

Der er 60 ledige stillinger på ældreområdet. Løsningen kan være udenlandsk arbejdskraft, mener Venstre.

Der er i øjeblikket 60 ledige stillinger i Bornholms Regionskommunes Center for Ældre. Det fremgår af social- og sundhedsudvalgets dagsorden. Det truer omsorgen for øens ældre borgere, siger Venstre i en pressemeddelelse.

Gruppeformand og borgmesterkandidat Søren Schow gør opmærksom på, at det ikke er det eneste områder, der råber på arbejdskraft.

– Det er stærkt foruroligende, at vi i øjeblikket har 60 ledige stillinger i den bornholmske ældrepleje. Det går ud over omsorgen for øens ældre borgere, og det er en tikkende bombe under ikke blot ældreplejen på øen. Mangel på arbejdskraft er sådan set over det hele, siger han i pressemeddelelsen.

Søren Schow henviser til et dagsordenspunkt på social- og sundhedsudvalgets møde mandag, hvor der skal orienteres om de aktuelle indsatser for at tiltrække flere medarbejdere til plejeområdet. Det er for eksempel at tilbyde flere timer til deltidsansatte, udbetale overarbejde og gøre brug af andre medarbejdergrupper, hvor arbejdet så organiseres på andre måder. På lidt længere sigt er det eksempelvis brug af ny teknologi og uddannelse af flere elever.

– Udfordringer og de mulige løsninger er selvsagt også en del af det store arbejde med Ældreanalysen og de mange initiativer, der er igangsat. Der skal bare gøres endnu mere, og det skal gøres nu. Venstre er derfor klar på, at vi tilfører de nødvendige midler, der skal til. Det kan eksempelvis være til udbetaling af yderligere overarbejde, rekruttering af mulige medarbejdere udenøs, også fra landene omkring os, Sverige eksempelvis, og yderligere samarbejde med de baltiske lande.Flere nyheder